Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Hol töltsünk el egy hosszú...

Hol töltsünk el egy hosszú hétvégét Mo. -n?

Figyelt kérdés

Hálás lennék, ha úgy adnátok ötletet, programjavaslatot, hogy esetleg kb.szálláslehetőséget, -árat is tudnátok írni 2 felnőtt + 1 gyereknek.

Bármire nyitottak vagyunk, ami egy 8 éves kisfiút is leköt: falusi turizmus, Balaton, Tisza-tó, de érdekes város is lehet, autóval mennénk, bárhol lehet az országban.

Nagyon köszönöm nektek!

2010. júl. 18. 10:31
 1/6 anonim válasza:
100%

hát egy hosszú hétvégét mindenhol lehet tölteni. Sopron és környékére szerintem egy hét is kevés. Gyula, ott van vár, fürdő, viszont a környéken nem sok látnivaló van, talán kisgyerekkel nem olyan érdekes. Szeged, nagyon szép, a vadaspark a gyereknek biztos tetszene, majdnem egésznapos program. Van valami aquapark is.

De a szerintem Jolly jokert a végére hagytam: Tapolca. Ott van a tavasbarlang, ahol lehet csónakázni, a 8 éves gyermeketeknek biztos nagy élmény lenne. Van ott egy szép kis tó egy régi vizimalommal, szóval este lehet sétálgatni. Egy kődobás Szigliget a várral és szuper stranddal a Balatonon. Egy újjabb kőhajításnyira Badacsony, ahonnan ugye gyönyörű a kilátás a Balcsira, és Apuka kóstolhat egy kis bort. Szintén nagyon közel van Keszthely a kastéllyal, útba esik valami afrika-park, amit nem néztünk meg (oroszlán meg minden ilyesmi, a gyereknek biztos tetszene). Ha hazafelé pedig észak felé veszitek az irányt, a Sümegi vár, az is egy jó program a hétvége lezárásának.

Szóval, nekem ez jutott eszembe. Ott tudok egy fair szállást is, de nem akarom rád tukmálni, meg hátha reklám, ha érdekel majd kérdezz rá... :-)

Bárhova is mentek, szép időt és jó szórakozást! :-)

27F

2010. júl. 18. 11:22
 2/6 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm!

Sümegre egy időben hetente jártunk (munka), láttuk a lovagi tornát is, kipipálva.

Tapolca és környéke, Badacsony, keszthelyi vidék, Szigliget szintén pipa, többször megfordultunk arra, sőt, a Balatonfelvidék csodái (Hegyestű, Kőtenger, b.udvari temető, Tihany, Bfüred, stb.) szintén több ízben kipipálva :=) Eger két pipa, Szeged egy, Esztergom már három :), Miskolctapolca, Lillafüred, Mátra pipa.

Rengeteg helyen megfordultunk már, de leginkább a közismert helyeken.

Valami "titkos", kevéssé ismert helyre, programra vágynék, ha van ötletetek, mint pl. viszonylag kevesen ismerik a vidrafarmot vagy x városkában valami új lehetőség vagy restaurált látnivaló vagy valami hasonló.

2010. júl. 18. 12:00
 3/6 A kérdező kommentje:

Na, közben a férjem is keres a másik gépen és rátalált a balatonfenyvesi Kisvasútra:

[link]

Azt hiszem, ezt megnézzük. Tudtok még hasonló lehetőségekről?

2010. júl. 18. 12:05
 4/6 anonim ***** válasza:
[link] itt vannak még kisvasutak
2010. júl. 25. 01:07
 5/6 anonim ***** válasza:
Ópusztaszer bár ott kisvasút nincs szerintem. Vagy Szentendrei skanzen is nagyon jó és még ha kocsival mentek akkor Visegrád Dobogókő.
2010. júl. 25. 07:45
 6/6 A kérdező kommentje:

Ezek remek ötletek, nagyon köszönöm!

Persze, hogy nem ragaszkodtunk a kisvasúthoz, csak valami izgalmasat, érdekeset, kevéssé ismertet kerestünk. Ópusztaszer eszünkbe sem jutott eddig :=), de remek. Szentendre nagyon közel van hozzánk, de a skanzen csodás, oda elmegyünk egy napra (ahogy az időt nézem, nem ma :=) ).

2010. júl. 25. 09:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!