Hol töltsünk el egy hosszú hétvégét Mo. -n?
Hálás lennék, ha úgy adnátok ötletet, programjavaslatot, hogy esetleg kb.szálláslehetőséget, -árat is tudnátok írni 2 felnőtt + 1 gyereknek.
Bármire nyitottak vagyunk, ami egy 8 éves kisfiút is leköt: falusi turizmus, Balaton, Tisza-tó, de érdekes város is lehet, autóval mennénk, bárhol lehet az országban.
Nagyon köszönöm nektek!
hát egy hosszú hétvégét mindenhol lehet tölteni. Sopron és környékére szerintem egy hét is kevés. Gyula, ott van vár, fürdő, viszont a környéken nem sok látnivaló van, talán kisgyerekkel nem olyan érdekes. Szeged, nagyon szép, a vadaspark a gyereknek biztos tetszene, majdnem egésznapos program. Van valami aquapark is.
De a szerintem Jolly jokert a végére hagytam: Tapolca. Ott van a tavasbarlang, ahol lehet csónakázni, a 8 éves gyermeketeknek biztos nagy élmény lenne. Van ott egy szép kis tó egy régi vizimalommal, szóval este lehet sétálgatni. Egy kődobás Szigliget a várral és szuper stranddal a Balatonon. Egy újjabb kőhajításnyira Badacsony, ahonnan ugye gyönyörű a kilátás a Balcsira, és Apuka kóstolhat egy kis bort. Szintén nagyon közel van Keszthely a kastéllyal, útba esik valami afrika-park, amit nem néztünk meg (oroszlán meg minden ilyesmi, a gyereknek biztos tetszene). Ha hazafelé pedig észak felé veszitek az irányt, a Sümegi vár, az is egy jó program a hétvége lezárásának.
Szóval, nekem ez jutott eszembe. Ott tudok egy fair szállást is, de nem akarom rád tukmálni, meg hátha reklám, ha érdekel majd kérdezz rá... :-)
Bárhova is mentek, szép időt és jó szórakozást! :-)
27F
Nagyon köszönöm!
Sümegre egy időben hetente jártunk (munka), láttuk a lovagi tornát is, kipipálva.
Tapolca és környéke, Badacsony, keszthelyi vidék, Szigliget szintén pipa, többször megfordultunk arra, sőt, a Balatonfelvidék csodái (Hegyestű, Kőtenger, b.udvari temető, Tihany, Bfüred, stb.) szintén több ízben kipipálva :=) Eger két pipa, Szeged egy, Esztergom már három :), Miskolctapolca, Lillafüred, Mátra pipa.
Rengeteg helyen megfordultunk már, de leginkább a közismert helyeken.
Valami "titkos", kevéssé ismert helyre, programra vágynék, ha van ötletetek, mint pl. viszonylag kevesen ismerik a vidrafarmot vagy x városkában valami új lehetőség vagy restaurált látnivaló vagy valami hasonló.
Na, közben a férjem is keres a másik gépen és rátalált a balatonfenyvesi Kisvasútra:
Azt hiszem, ezt megnézzük. Tudtok még hasonló lehetőségekről?
Ezek remek ötletek, nagyon köszönöm!
Persze, hogy nem ragaszkodtunk a kisvasúthoz, csak valami izgalmasat, érdekeset, kevéssé ismertet kerestünk. Ópusztaszer eszünkbe sem jutott eddig :=), de remek. Szentendre nagyon közel van hozzánk, de a skanzen csodás, oda elmegyünk egy napra (ahogy az időt nézem, nem ma :=) ).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!