Vidékiként csak nekem csalódás most Budapest?
10-12 éve voltam utoljára részletesen bent, egy iskola látogatási program keretén belül.
Akkor nagyon tetszett és nem volt ennyire koszos mint most, meg ennyi külföldi néger,arab, India, Kína sem volt mint most.
Meg a koldulás sem volt ennyire mindennapos (ez az én gyerekkori emlékem)
Keleti fele voltam legtöbbször és a Corvin környékén szálltam meg.
De voltam pár helyen ott.
Persze, teljesen más itt az életritmus, a levegő, a zajok - ez nemegyszer a bp-ieknek is sok, egy vidékit (nyugodt, csendes helyről érkezőt) pedig egyenest sokkolhat is.
Nem a legelitebb környéken jártál, azért azt is tegyük hozzá, ennél sokkal tisztább, nyugodtabb, csendesebb környék is van Bp-en.
A 90-es években mikor gyerek voltam, egy vidéki megyei jogú városban nőttem fel, és szüleimmel sokszor jártunk Budapesten, leszámítva egyes szép, érdekes helyeket, tisztára lepratelepnek láttam, rengeteg koldus, rengeteg fura járókelő, bűz, mocsok, szűk sötét utcák, hatalmas forgalom és zaj. Akkor még nem tudtam sokat a gazdaságról, ezért ebből, és hogy egy csomó termék ára jóval alacsonyabb volt, mint Nyugat-Dunántúlon (tej, kenyér, gyümölcsök, zöldségek), azt gondoltam, hogy Budapest nagyon szegény hely.
Nos, ma nagyon nem így látom, főleg mióta itt élek. Vannak gány környékek, de a legtöbb nem az.
Számomra a szétvert alig érzékelő BKK automaták a Keletinél. Egy c. Putri ra kihelyezett cola automatára emlékeztetett.
kicsit odébb volt dolgom a külvárosban majd vissza fele a buszos padlógázon indult el én meg a jegy lyukasztását majdnem a padlón folytattam. Na ez egy nagyszerű városra val?
A másik a piros Trolik vagy miken, meg nem tudtam, hogy nekem kell kint megnyomni a gombot kint, hát eskű ezen bexartam, ennyire el vannak kényelmesedve a vezetők. A vezető meg fogja a fejét.
Meg az utak olyan kátyúba padlógázon belemennek a buszosok, hogy az hihetetlen és a BP-ek csak lazán nyomkodják a telefont, én meg majdnem leestem az ülésből.
Széchenyi fürdő is egy nagy csalódás volt számomra, teli mindenféle emberekkel és tömegnyomor és egy kültéri meleg medence.
De a termál víz jót tett a rossz könyökömnek legalább.
Megyek egyébként majd vissza 😀
"Számomra a szétvert alig érzékelő BKK automaták a Keletinél. Egy c. Putri ra kihelyezett cola automatára emlékeztetett."
Ja, de láttad volna a Keleti aluljárót a 4-es metró megépítése előtt. Most is gány, de akkor sokkal lepukkadtabb volt.
Ami a trolit illeti, teljesen kulturált megoldás, ha te nyomod meg a gombot, főleg ha légkondis a busz. Miért a sofőr találja ki, hogy melyik ajtón akarsz felszállni? Így van ez egy rakás villamoson is, Nyugat-Európában a metrókon is, illetve itt is úgy volt egy ideig.
"Meg az utak olyan kátyúba padlógázon belemennek a buszosok, hogy az hihetetlen és a BP-ek csak lazán nyomkodják a telefont, én meg majdnem leestem az ülésből."
Ez jogos. Legdurvábbak a Van Hool alacsonypadlós buszok, folyton odaveri az alját a kátyuban, persze a buszt nem ennyire elhanyagolt utakra tervezték.
Fürdőket nem tudom, én a Dandárról hallottam jókat, a Gellért meg hiába drága, állítólag a legalja, Széchenyit nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!