Vidékiként csak nekem csalódás most Budapest?
10-12 éve voltam utoljára részletesen bent, egy iskola látogatási program keretén belül.
Akkor nagyon tetszett és nem volt ennyire koszos mint most, meg ennyi külföldi néger,arab, India, Kína sem volt mint most.
Meg a koldulás sem volt ennyire mindennapos (ez az én gyerekkori emlékem)
Keleti fele voltam legtöbbször és a Corvin környékén szálltam meg.
De voltam pár helyen ott.
Miközben vidéken mindenki nekiállt rettegni kb. mindenkitől, akit nem ismer, Budapest egyre nyitottabbá válik, hiszen valakinek dolgoznia is kell. A képzett munkaerő jó része elvándorolt nyugatra, egyrészt az ő helyükre jönnek bevándorlók, másrészt pedig a relatíve olcsó, de egyelőre mèg viszonylag jó minőségű felsőoktatási képzések vonzzák őket. És hát amikor kiderül, hogy itt-ott gyilkosság vagy verekedés történik, elég ritka, hogy néger, arab, indiai vagy kínai legyen az elkövető, még ha egymás közt olykor valóban így is vetnek véget egy-egy vitának.
A koldulás már az 1990-es évek óta nagyüzemben megy, nem új jelenség.
Ami inkább negatív irányba tolja a város élhetőségét, az az alacsony minőségű turizmus durva bővülése - iszonyat sokan jönnek ide alaposan bekúrni két napra, aztán hazaszédelegnek.
Ezen kívül az sem segít, hogy a Fidesz szårik magasról a közlekedésügyre, már minisztériuma sincs a területnek és semmilyen fejlesztésben nem veszik figyelembe lassan a főváros vélemènyét, kell-nem kell alapon megy minden. És emiatt bizony lassan mozdulni sem lehet a városban, mert mindent elözönlenek az autók, miközben idén pl egyetlen új busz sem kerül forgalomba a vàrosban.
En pont 10 eve koltoztem ide, es imadok itt elni. A kosz sajnos szinte minden nagyvaros sajatossaga, rengeteg ember el, mozog itt, es tudjuk azt is, hogy a magyarok hulladekkezelesi kultúrája elegge el van maradva a nyugati tarsadalmaketol.
Ezzel egyutt ez egy csodas hely, en örülök a kulfoldieknek is, tobbseguk nagyon kedves es nyitott,persze akadnak kivetelek.
A koldulas pedig pont ennyire mindennapos volt szerintem 10-20 evvel ezelott is, de ezeket gyorsan megtanulod kizarni, a koldusok nagy resze pedig egyaltalan nem zavaro, ulnek, elottuk egy poharral, vagy valami felirattal, ennyi.
Mindenkinek más jön be. Én Budapest mellett lakom, itt nőttem fel. Egész életem kötődött hozzá. Sokat változott. Vki szerint jobb, vki szerint rosszabb lett. Szerintem az utóbbi.
Van aki szereti, van aki utálja, van akinek semleges.
"meg ennyi külföldi néger,arab, India, Kína sem volt mint most."
Ehhez jobb lesz ha hozzászoksz, abszolút efele tolódik el az egész világ, egyre jobban keverednek a különböző népek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!