Melyik a kedvenc magyarországi hegységed?
Azon belül a legkedveltebb része, szakasza, túraútvonala, ha van és miért?
Köszi.
Köszönöm azoknak, akik szívesen és értelmesen válaszoltak.
Nekem sokáig a Mátra volt a hatalmas fehér törzsű fáival, az erős levegőjével.
Aztán a Bakonyt is nagyon szeretem a nagysága miatt és ott az egyik legszebb, legszínesebb a lombozat ősszel. Az új kedvenc pedig a Kelet-Mecsek, a szép kilátóhelyeivel, a változatos élővilágával és túraútvonalaival és ahogy a 9-es is írta, Óbánya környéke egy mese. :)
Az az igazság, hogy a Magyarországi hegységek eléggé "egyformák".
Természetesen mindenhol megvannak a szebb és kevésbé szép részek, útvonalak, mindenhol vannak látnivalók. De néha egy tőlem fél órára lévő Budai hegység is tud olyan szép és természetközeli lenni bizonyos helyein, mint egy távolabbi hegység.
Nekem a Bakony, mert nagyon szép emlékeim fűződnek hozzá. Minden évben voltam ott legalább pár napot, és jellemzően az volt a nyaram legjobb része.
Azon belül a Cuha-völgyet szeretem nagyon, mert azt ismerem a legjobban, ott is elég sokszor voltam, és szerintem nagyon szép
F@T@L_3RRORxoo89:
Valószínűleg az "egyformák" miatt pontozhattak le. Értem hogy az idézőjel alapján arra gondolhattál, hogy nyilván nem totál egyformak, de nagyon hasonlóak, nem különlegesebb egyik a másikhoz képest.
Én ezzel nagyon nem értek egyet, úgy hogy számos külföldi hegységben túráztam már (pl. Alpok jópár részén, Dinári-hegység, Tátra, Déli-Kárpátok, Rila, de pl. Spanyolországban is voltam a Sierra de Guadarrama-ban, ezek mellett külföldi középhegységekben is). Pl. a Mátra és a Bükk jellegükben köszönő viszonyban sincsenek egymással, de már pl. a Keleti- és a Nyugati-Mecsek is teljesen más, vagy a Visegrádi-hg és a Pilis. Domborzatban, kőzetben, a táj jellegében, stb., stb. Vagy távolabbiak, mennyiben hasonlítanak pl. a tanuhegyek a Zempléni-hegységre, a Soproni-hegység a Börzsönyre?
F@T@L_3RRORxoo89
Tőlem egy félig-meddig hasznost kaptál, mert díjaztam, hogy írtál, de én sem értek egyet azzal, hogy nem lenne változatos. Szerintem te nem jártál sok hegységünkben, mondván, hogy egyformák, így nem tapasztalatból írtál, vagy pedig nem figyeled meg eléggé túra közben a környezetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!