Mi van Budapesttel? Ez most komoly?
Felmentünk kollégákkal Budapestre 1 napot töltöttünk el. Kocsival mentünk egy éjszaka volt ott de nem gondoltam hogy ennyit hagyott ott. Este elmentünk szórakozni. Csak az alkoholra 10 ezret hagytunk ott. Úgy voltam vele okés hát normális hely meg kell az árát fizetni. Jattot kB 800 Ft adtunk mert sokan voltak gyors kiszolgálás volt tisztaság rend kiömlött a sör egyből feltörölte a hölgy nem engedte hogy kivegyem a törlőrongyot a kezéből. Jegy evidens, de előre számoltunk napi jeggyel jobban járunk de az is drága.... A vonal jegyben csak néztem hogy megyek egy megállót és mennyibe kerül.... A legnagyobb megdöbbenés a gyros 2000 Ft egy gyors pita 0,5l es Cola... És megkérdezi hogy kicsi vagy nagy, nagyot kértem de ilyen sz... Rt még az asszony se mer az asztalra tenni.... Elmentünk pizza-t enni... Az árát nem merem leírni csak annyit mondok hogy nem hogy hasmenésem nem lesz de 1 hétig nem kell mennem kakilni. Jattot is csak azért adtam mert a pincér nagy forma volt. Elmentünk pia előtt moziba a nasi 2 szer annyiba került mint maga a jegy.... Eszméletlen.... Kerestem aznap 15000 Ft ot és nem lett elég... Erre rájön a szálás plusz reggeli ebéd... A vacsora pizza gyros ami sz. R volt... Pest az árakhoz képest gyenge a minőség... Párom amikor kérdezte milyen volt annyit mertem mondani hogy a kiszolgálás nagyon jó volt....
Budapest mindig is ilyen volt? Mindig ilyen lesz? És ezt most politikától elnök kérdés nélkül...
Nem kell reggeltől estig étteremben enni és a moziban mindenképpen rágcsát venni (ami amúgy mindenhol ugyanolyan drága M.o-n). Ezerszer olcsóbban is eltölthetted volna a napot.
"megyek egy megállót és mennyibe kerül": nyilván 1 megállóért drága a jegy, de ha csak 1 megállót mentél, azt le is sétálhattad volna.
Budapest az ország egyetlen városa, ahol relatíve nagy koncentrációban élnek jól kereső emberek, így az árak nyilván magasabbak bármi másnál. Viszont én is azt tippelném, hogy össze-vissza mászkáltatok a turistacsapáson, ahol nyilván nem a magas ár-érték arány a jellemző.
Egy teljes estés sörözést pár röviddel viszont tény, hogy nem nagyon hozol ki 10k alatt, egy jobb pálinka 1500-1800Ft, egy oké kézműves sörből 4 deci 1200Ft. Körúti egyetemista itatókban persze ennél jóval olcsóbb. Kaja terén Budapesten a gyros-kebab vonal a lehető legrosszabb választás, szerintem ebben a városban adják a világon a legrosszabbat, viszont van rengeteg jó büfé és étterem is.
Simán elfogy ennyi pénz egy nap alatt, de sokkal jobb minőséget is kaphattatok volna érte.
Ezek tök általános árak. Más városokban is.
Mit vártál a gyrostól és a pizzától? Nem a legjobb kaják. Inkább eszem egy pékségben egy szendvicset.
A piálás meg drága. Nem kellett volna annyit inni.
Nem volt kötelező egész nap inni és ilyen szarokat enni.
Kedves Kérdező!
Nem Bp. tehet arról, hogy hülyeségekre és szemét kajákra költöttél el egy v.lag pénzt.
Ezt gyanítom, hogy megtehetted volna helyben is.
Viszont, ha itt nem utólag reklamálsz, hanem előre kérdezel, akkor segítettünk volna.
Pl. itt egy belvárosi étterem, ahol a gyrosod árának a kétharmadából (kb. 1.500 Ft-ból), degeszre zabálhattad volna magad 2 órán keresztül, kulturált körülmények között, normális ételekből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!