Ti elmennétek Szeptember végén Horvátországba egy hétre?
A magyar áraknál drágább, de azért nem megfizethetetlen. Paphos környékén olcsóbb a szállás általában, mint Larnacán és Ayia Napán. Mi eddig 4x voltunk hárman és 300 körül jött ki önellátással, de mindig voltunk 2-3 alkalommal étteremben is és autót is béreltünk (olyan 60-70 ezerért). Lidlben érdemes bevásárolni, ott hasonlóak az árak az itthoniakhoz.
Wizzair egész évben jár Larnacára, Ryanair Paphosra. Utóbbi rendszerint olcsóbb, de a két város közt kb. 100 km a távolság (végig autópálya van viszont), úgyhogy azt érdemes figyelembe venni a szállás és repjegy megvételekor.
Utolsónak:
Sarandán voltunk úgy, hogy Korfura mentünk repülővel, majd onnan hajóval át Albániába. Sarandán nem tudom, hogy van-e reptér, de ha van is, Ferihegyről nem megy járat, az biztos. Tiranába meg el tudsz menni ugyan repcsivel, de Saranda onnan szörnyen messze van, közel 300 km életveszélyes hegyi utakon, megspékelve az általános albán vezetési stílussal (kicsit rosszabb, mint mondjuk az olasz). Szóval még ha elsőre bonyolultnak is tűnik a korfus-hajós megolás, szerintem az a legegyszerűbb.
Maga a tenger délen sok helyen kavicsos, ha kifejezetten homokosat kerestek, inkább északon ajánlom Durrëst és környékét. Viszont délen, Sarandától pár km-re van Ksamil, ahol tényleg olyan fehér homokos a part, mintha valami trópusi helyen járnál, de ez sajnos csak 1-2 hely tényleg. Bár megéri a látvány, mert tényleg olyan, mint egy képeslapon:) Ksamilban sekély is volt a part (Durrësben is az), de Sarandán láttam elég hirtelen mélyülőeket is. Szerintem a déli rész inkább a búvárkodóknak, vízi sportok kedvelőinek ajánlott alapvetően, míg északon rengeteg a kisgyerekes család, a pihenős-eszegetős meg a bulizós nyaraló is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!