Kezdőoldal » Utazás » Európa » Szlovéniával kapcsolatban...

Szlovéniával kapcsolatban milyen tapasztalataitok vannak?

Figyelt kérdés

Fiatal pár vagyunk, június - július környékén mennénk par napra autóval Szlovéniába.

Milyenek az útviszonyok?

Árak?

Tengerpart/hegyek?

Vendégszeretet?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2019. ápr. 22. 17:28
 1/6 anonim ***** válasza:
82%
Mariborban és környékén jártam. Utak jók, árak az itthonihoz hasonlóak. Aranyosak, kedvesek. Jókat kirándultunk, szép a táj, és nagyon finomak voltak az ételek.
2019. ápr. 22. 18:11
 2/6 anonim ***** válasza:
67%
Szerintem egész Európában Szlovéniában a legrosszabbak az ételek. Cserébe kárpótolnak a Júlia-Alpok. Az utak is egész jók, de a szerpentinek azért meg tudnak izzasztani. Pl. én többet soha nem megyek fel a Mangarthoz autóval. Vendégszeretetük is átlagos, találkoztam már kedves és és bunkó szlovénnal. Hétszer voltam hegyet mászni Szlovéniában, a rendőrök nem a csesztetős fajtából vannak ott (ellentétben az osztrákokkal). Sőt a triglavon hegyirendőrök (vagy hogy nevezzem) is voltak, akik kedvesen visszafordították hegymászásra alkalmatlan felszerelésben voltak, volt aki papucsban akarta megmászni...
2019. ápr. 22. 20:14
 3/6 D. Brasco ***** válasza:
40%

Az utak sok helyen valami elképesztően szarok!

Az árak nagyjabol mint itthon

Azert a 46km tengerpartért teljesen felesleges a szlovénekhez menni,a hegyek miatt annál inkább

A vendégszeretet kb olyan mint barhol mashol ahol turistakbok elnek.Nyilvan vannak bunko szlovenek is de nem az a jellemzo

2019. ápr. 23. 09:54
 4/6 anonim ***** válasza:
71%

Olaszországba Szlovénián át szoktunk menni. Az út hibátlan, a hegyek látványa gyönyörű.

7 napos az autópálya matrica, és a vásárlás napja már az első napnak számít.

Sok minden olcsóbb, ezért hazafelé meg szoktunk állni bevásárolni valamelyik szupermarketben.

2019. ápr. 23. 16:35
 5/6 anonim ***** válasza:
77%

Az autópályák szerintem rendben vannak, a kis hegyi falucskákban meg olyan az út, amilyen:D (szerpentines, szűk). Az árak magasabbak, mint itthon, de nem vészes.

Tengerpartja nem sok van, azon a picin meg nem jártam, de hegy az van bőven és fantasztikusan szép. Húsvétkor voltam négy napot (Bohinji-tó környéke, Skocjan barlang, Rakov Skocjan, Bled), nekem nagyon tetszett. Ha szerettek túrázni, kirándulni, akkor nektek is fog.

2019. ápr. 26. 14:57
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Mi is elsősorban a hegyeket vettük uticélba, de a tengerpartra is szeretnénk egy napra lejutni.
2019. ápr. 29. 17:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!