Volt már valaki velencei karneválon? Ha igen, írjatok véleményt róla, hogy milyen, hogyan kell elképzelni.
Én voltam úgy 10 éve, soha többet. Nagyon hideg időt fogtunk ki, a szálláson csak fagyoskodtunk. A városban a tömeg óriási volt, csak sodortak magukkal, kb. annyi az élmény, hogy megállsz egy-egy jelmezessel fényképezkedni. A színpadokhoz közel jutni esélytelen, ha szerencséd van, és kijutsz a vízpartra, látsz jelmezeseket gondolában.
Emellett az árak ilyenkor elég horrorisztikusak.
Kb. 15-20-szor jártam már Velencében, mert számomra egyszerűen gyönyörű és megunhatatlan.
Természetesen bármilyen jelmezt magadra vehetsz, de persze nem kötelező.
A helyiek igen komoly és méreg drága kézimunka jelmezekben pompáznak, és -szinte- bármelyikükkel készíthetsz közös fotót is.
Természetesen sokan lesznek, hiszen a világ műveltebbik fele kíváncsi Velencére és a karneválra is. (Nem úgy mint az itteni gyíkos fanyalgók.)
A "magas árakkal" meg nem kell törődnie annak, aki amúgy sem venne semmit.
A pizzaszelet meg a kapucsínó az pont annyiba kerül mint máskor.
De győződj meg a saját szemeddel arról, hogy érdemes-e odamenni:
Mi is voltunk meg kozepsuli alatt, 2x is. Meseszep volt.
Buszos utazas keretein belul voltunk es a szallasunk Lido Di Jesoloban volt, nem volt melegviz a hotelban es kint is ropkodtek a minuszok de bent Velenceben a karneval valami felejthetetlen.
Masik alkalommal szinten Jesoloban de az idojaras kellemesebb volt es volt melegviz is.
Mi se vettunk semmit csak capuccinot meg pizzat :D azt meg a diak zsebpenzbol is siman kibirtuk.
Ja, meg befizettunk egy hajos utra, vmi szigetre vittek at ahol az uvegfuvast neztuk meg es meg egy arcfestesre is futotta.
Voltunk vagy 5-en, egyikunk sem oltozott be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!