Olaszországban Velence környékén mennyire tudnak a helyiek németül vagy angolul beszélni?
Figyelt kérdés
Meg lehet értetni magunkat, vagy még azt sem? Vagy esetleg tudnak beszélni valamelyik nyelven rendesen? Melyiket tudják többen?
Augusztusban utazunk Velencébe és jó lenne tudni, mert akkor felfrissítem az angol vagy német nyelvtudásomat.:)
2010. jún. 26. 17:37
1/9 A kérdező kommentje:
És még annyi, hogy ha valaki esetleg tanul(t) olaszt internetről, segítsen nekem. Én is meg szeretném tanulni legalább az alapokat. Ti hol tanul(ta)tok? Vagy ismertek valami jó oldalt?
2010. jún. 26. 17:40
2/9 anonim válasza:
Szia! Ne aggódj, több olasz tanult idegen nyelvet, mint ahány magyar (sajnos), angolul mindenki beszél, nemcsak a vendéglátósok, az utca embere is.
Itt tudsz olaszul tanulni:
3/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a választ! Ez az oldal ingyenes ugye?
2010. jún. 26. 18:02
4/9 anonim válasza:
Igen ingyenes. Sok sikert a tanuláshoz és jó utat. Ne legyél előítéletes az olaszokkal, meglepően sokan beszélnek 1-2-3 idegen nyelvet. :)
5/9 A kérdező kommentje:
Akkor jó, és köszönöm h válaszoltál:)
2010. jún. 26. 18:28
6/9 anonim válasza:
Én Görögországban dolgoztam egy szállodában, elég sok olasz vendég volt és a 90%-uk egy szót sem beszélt más nyelven.
Persze ez az átlag ember, aki a turizmusban dolgozik, az beszél, általában angolul.
7/9 anonim válasza:
Olaszországban élek.......Elég kevesen beszélnek más nyelvet.Az angollal elég jól el fogsz boldogulni,de na aggodj veszel egy olasz szótárt és kézzel lábbal mutogatva meg fognak érteni.......
8/9 anonim válasza:
Én nem beszélek semmilyen nyelven (sajnos), de azt tapasztaltam, mhogy az olaszok baromira meg akarnak érteni, és értetni magukat. Ezért aztán kézzel lábbal mutogatnak, irnak, rajzolnak. Sokszor nyaraltunk Olaszországban, és szót értettünk a szállodában, a kempingben, a hajón stb. Velence környékén pedig az árusok magyarul kiabálnak utánad.
9/9 anonim válasza:
Az olaszok se Rómában, se a reptéren, se a repcsin nem voltak hajlandóak angolul beszélni, megértették, de olaszul válaszoltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!