Ki volt már Olaszországban nyaralni?
Mi most májusban voltunk átutazóban és megálltunk 2 napra Velencében.Kettőnknek 2 éjszakára kempingben egy bungalóban nagyon olcsó volt.Már pontosan nem emlékszem de olyan 50-60 euró volt(2 napra/2 főnek) Volt medence is..Nekem nagyon tetszett..A párom talált a kempinget a neten.
Mi a 2 napban megnéztük Velence minden látványosságát.Megkóstoltuk az Olasz fagyit,és a pizzát is.Mivel Velence külterületén volt a kemping így igénybe vettük a velencei buszjáratot is.Pontosan olyan mint a BKV. Késik,tömve van emberekkel,és a buszvezetőtől nem tudsz jegyet venni,hiába van kiírva.
Az olasz emberek tök barátságosak.Hazafelé menet eltévedtünk,és olasz emberektől kérdeztük meg az helyes utat-Olyan jópofák voltak amikor lelkesen számolták olaszul a buszmegállók számait,hogy hol szálljunk le..:) Érdekes társalgás volt.A párom angolul,és magyarul,ők olaszul beszéltek,és megértettük egymást.A buszon is beszélgettünk egy igazi Olasz férfival aki úgy nézett ki mit egy gigoló..Jópofa volt ő is.. Mi nagyon jól éreztük magunkat,csak egy valamit bántunk meg! de azt nagyon.Azt hogy csak 2 napra álltunk meg..
De már tervezem a Római utat is..de oda több napot szánunk..Ha bejön akkor mehet a következő város:Firenze..ás így tovább..
Mi is 2 napot voltunk csak. 1et Velencében, és 1et Veronában. :) Valami Velencéhez közeli helységben szálltunk meg, pontosan ebben a hotelben: [link] . Utazási irodával voltunk. :)
Az emberek érdekesek voltak, azért barátságosnak nem mondanám őket, elég mogorvák voltak inkább.
1 gömb fagyi 1,20-1,50 euró, és nagyonnagyonfinom. A főételek pedig 8 eurótól kezdődnek.
Kb 16-18x szor töltöttem a nyaralásomat (meg volt telelés is..) Olaszországban..összevissza Sziciliától Dél-Tirolig (É-D), Ventimigliától Muggiáig (Ny-K. gyakorlatilag több olasz várost bejártam mintahány magyar létezik. (Legtöbbször Garda-tónál min 8x és Velencében 5x voltam)
Mindent megnéztem amit csak lehetett, amit meg nem azt majd csak jövőre.. (Kis olasz szigetek pl Lampeduse, Pantelleria, Aosta-völgy, Cinqueterra, Szardínia tervbe van véve).
Az emberek mindenhol kedvesek (mármint a helyiek), délen szokatlanul közvetlenek.
Rengeteg szállodájuk és kempingük van csak érdemes előre lefoglalni a szállást mert főidényben elég zsúfoltak.
Legegyszerübben a Google Maps-en találhatod meg a szálláshelyeket, csak rákattintasz és már löki is a weboldalukat amin keresztül tudsz szállást foglalni.
Mivel minden történelmi időszakben jelentősen meghatározó szerepe volt az országnak, elég széles a kultúrális látnivalók köre, az ókori római kortól, a longobárdok korszakán át, reneszánszon keresztül a gótikán, barrokkon kersztül az újabb korszakokig, gyakorlatilag minden történelmi időszakból rengeteg látnivalót tartogat.
Ha meg valaki a természet iránt érdeklődik akkor tengerpart, tópartok, hegyek, vulkánok, szigetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!