Kezdőoldal » Utazás » Európa » Van köztetek olyan aki 1...

Van köztetek olyan aki 1 kocsiban élve bejárta fél Európát?

Figyelt kérdés

Gondolkozom rajta hogy megteszem a nyáron amikor még meleg van Európa nagy részében.

Addig csinálom amíg jól érzem magamat meg pénzzel bírom.

2018. szept. 22. 17:44
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
70%
Igen. 2009 nyarán Budapestről kocsival felutaztam a svédországi Kirunába. A Balti- tengeren egy éjszakát vett igénybe a komppal való átkelés.
2018. szept. 22. 18:35
 2/16 A kérdező kommentje:
Az igen. És meddig tartott az egész út? Mennyi ideig voltál ott?
2018. szept. 22. 18:54
 3/16 anonim ***** válasza:
63%

Az egész út kb. 1 hónapig tartott, mivel nem siettünk és sok látványosságot megnéztünk a családdal.

Szlovákián fél nap alatt átmentünk, a lengyel Tátrában és Krakkóban 6 napot, Varsóban 3 napot, Gdanskben 4 napot, Stockholmban 5 napot, Umeaban 2 napot, Kirunában 6 napot töltöttünk el. Gdanskből Karlskronába (és onnan vissza) a komp egy- egy éjszakát jelentett.

2018. szept. 22. 20:10
 4/16 anonim ***** válasza:
63%

Én ugyan nem kocsival mentem, de 1 hónap alatt sikerült Norvégiáig stoppolni. Bécs - Salzburg - Nürnberg - Maastricht - Brüsszel - Amszterdam - Hamburg - Koppenhága - Oslo - Bergen - Tyssendal - Geilo - Oslo - Srockholm volt az útvonal.

Azaz egy hasonló hosszúságú út saját kocsival is kényelmesen teljesíthető, csak ugye benzin miatt drágább. Mi vadkempingeztünk meg couchsurfingeztünk, ahol csak lehetett, a többi helyen ismerősöknél voltunk. Ha egyedül vagy, és kombi kocsid van, akkor ki tudsz alakítani egy kényelmes kis kuckót, csak elhagyatottabb helyet érdemes keresi, ahol nem vagy annyira szem előtt. Szerintem vágj bele, hatalmas élmény.

2018. szept. 23. 00:50
 5/16 A kérdező kommentje:

Én is azt gondoltam hogy 1 kombi s kialakitanák magamnak 1 kis fekvőhelyet vagy amíg meleg van addig a kocsi mellett aludnák 1 matracot esetleg sátorban.

Pakolás be bőven tartós kaját hogy minél kevesebbet kelljen költenek.

Csak én Olaszország vagy Görögország felé venném az irányt.

Köszi a válaszokat, tanácsokat.

2018. szept. 23. 09:59
 6/16 anonim ***** válasza:

Mi kisbuszban éltünk 3 hónapig, körbejártuk európa déli részeit 2004 ben.

Horvát, olasz, francia, spanyol,portugália, majd vissza.

Szállásra és autópálya díjra nem költöttünk.

Most a migránsok miatt valamivel nehezebb lehet, pl olaszországban sokan koldulnak a parkolókban.

2018. szept. 24. 04:22
 7/16 D. Brasco ***** válasza:
Ez a kocsiban alvás/élés jo bulinak tűnik meg ez a romantikusan elképzelt köd borítja,viszont ez a dolog baromi kompromisszum igényes!Főleg ha nyáron akarod bejárni ezeket a déli részeket!A legnagyobb melegben ugyanis egy igazi büntetés az autóban aludni.....mert olyan meleg van benne hogy egyszerűen nem is fogsz tudni....ha leengeded az ablakot akkor meg 2 percen belül tele vagy szunyoggal stb.......a tisztálkodásról még nem is beszéltünk stb stb........szoval erdemes ezt alaposan atgondolni,mert az a nagy helyzet hogy elméletben biztosan jol hangzik hogy se szallasra se semmire nem kell kolteni,viszont nem mindenkinek való ez a "nyaralási" vagy " élet" forma!
2018. szept. 24. 07:55
 8/16 anonim ***** válasza:

Ez így van, nem egyszerű mert meleg van.

Ki kell próbálni, ha nem tetszik haza jössz.

De egyedül ne indulj neki, unalmas lesz.

2018. szept. 24. 09:16
 9/16 anonim ***** válasza:

Történetesen Olaszországban és Görögországban nyáron .... - iszonyatos tömegnyomor, a parkolás sem egyszerű, a tisztálkodásról ne is beszéljünk, és valóban az autó elég meleg tud lenni.

A cél alapvető. Ha csak kódorogni akarsz, megteheted, sok kalandod lehet, élményed kevés. Ha látni, megismerni is akarsz, ehhez kell bizonyos színvonal, különben az időd nagy része az élet szervezésére megy el.

A kilencvenes években még valóban könnyebb volt, más volt a hozzáállás, sokkal kevesebben mozogtak.

2018. szept. 24. 11:31
 10/16 A kérdező kommentje:

Remélem hogy ha egyszer rászánom magamat hogy élmények akkor az lesz a legnagyobb problémám hogy "túl meleg van".

A tisztálkodással meg nem lesz túl nagy gondom hiszen a tengerparton leszek.

2018. szept. 26. 18:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!