WizzAir, RyanAir és BlueAir járatain a kézipoggyászt magunkkal vihetjük a repülőre?
A fent említett három járattal fogok utazni nyaralásom során. Egy kézipoggyászt fogok vinni, ami 54*23*20-as és nem több, mint 10 kg, szóval megfelel a követelményeknek.
Utána olvastam minden légitársaság honlapján a részleteknek, de még mindig nem értek sok dolgot. A honlapon ír egy dolgot, pontosabban azt, hogy a WizzAirnél és a BlueAir-nél felvihető a fedélzetre a kézipoggyász és a RyanAirnél meg a csomagtérbe helyezik el. Na most megkaptam a beszállókártyát, kinyomtattam és azon azt írja, hogy a WizzAirnél csak akkor vihetem fel a csomagom, ha van elsőbségim, a RyanAirnél azt írja, hogy nem vihetem fel a nagyméretű kézipoggyászomat, csak egy kicsit. A BlueAirnél az van, amit írtak mindenhol.
Hogy van ez az egész? Holnap utazok, kérlek segítsetek!
Ha jól értem, neked olyan magyartanár kell, aki segít megérteni, mit is olvastál.
Sajnos ez nem utazási kérdés, innentől nem segíthetek... :(
Ryanairnél elsőbbségi beszállóval viheted fel a kézipoggyászt. WizzAirnél is ugyanez a helyzet, kivéve ha 40 × 30 × 18 cm vagy kisebb.
Most foglaltam az utóbbinál és pont ezért kértem elsőbbségit, mert fel akarom vinni + szeretnék még egy nagyon kicsivel (hátizsák méret) utazni.
Nem írja azt, a Wizzaira honlapon, hogy felviheted elsőbbségi nélkül.
"Az utasok egy, legfeljebb 55 × 40 × 23 cm méretű ingyenes kézipoggyásszal utazhatnak.
Ha WIZZ Priority szolgáltatást vásárol, a fedélzetre magával viheti kézipoggyászát (55 × 40 × 23 cm), illetve egy kisméretű táskát (40 × 30 × 18 cm) is.
Ha nem vásárol WIZZ Priority szolgáltatást, és a kézipoggyásza nagyobb a megengedett méretnél (40 × 30 × 18 cm), akkor az utasfelvételi pultnál ingyenesen fel kell adnia azt, és majd az érkezési repülőtéren veheti át a poggyászfelvételnél. Ha a kézipoggyász kisebb, mint 40 × 30 × 18 cm, akkor magával viheti az utastérbe, és az ülés alatt kell elhelyeznie azt."
A Bluairt nem ismerem. Még utólag megvehetted volna az elsőbbségit, így hogy már becsekkoltál, nem tudom mi a helyzet.
A Wizzair-nél csak akkor viheted fel ha befér az ülés alá, de ez nem fog.
Szerintem jobban jársz ha a Wizzair-nél és a Ryanair-nél is veszel elsőbbségit.
A Blue Air-t nem ismerem
"Na mégegyszer ha nem értenéd, értek én mindent, de mindenhol mást ír, így nem tudom, hogy most mi a valós dolog"
Ezek alapján akkor mégsem értetted. A "valós dolog" ugyanis az, hogy ez három egymástól független légitársaság. Vagyis nyilván mindegyik saját szabályzattal rendelkezik, és értelemszerűen minden légitársaságnál az a valós amit az adott társaság szabályzata ír.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!