Kezdőoldal » Utazás » Európa » Németországba költözni,...

Németországba költözni, hosszútávú tervekkel, Angliából. Hogyan?

Figyelt kérdés

Szép Napot:)

Angliából szeretnénk a közeljövőben Németország északi részére költözni. Ezzel kapcsolatos tanácsok, észrevételek érdekelnének, bármi ami segíthet az elején, fontos lehet hogy kifejezetten hosszú távra, egész életünkre tervezünk oda költözni.

Én és párom jól beszélünk angolul, a németet pedig most tanuljuk, pár páromnak van egy alapszintje. Két házioroszlánvérmacskával vágunk neki az útnak, gyerek nélkül, 25, 31 évesek leszünk akkorra, párom egészségügyben helyezkedne el, ehhez már csak nyelvtudás hiányzik, én szintén zenész.

Mely hónapok a jobbak? Ha esetleg elsőre nem sikerül ezen a területen elhelyezkednünk, munka és szállás szempontjából.. Mely városok élhetőbbek északon? Mivel ott is ördögi kör van lakhatás-munka-egyebek szempontjából, erre valami jó megoldás cicákkal? Mi egyedül vagyunk, család nagyon kicsi és otthon, barátok elpárologtak...Nincs aki vigyázzon rájuk (cicákra).

Igazából minden érdekel, mint átlag megélhetés, egyes területek árai, autóvétel stb...RENGETEGET böngésztem és böngészek a neten, de érdekelnének a TI személyes tapasztalataitok is.

Köszönöm Mindenkinek, aki időt szán ránk, és esetleg érdemben tud választ is adni, akár jó kis infós linkek formájában. :)

#tanácsok #Németország #költözés #hasznosítás #cicákkal külföldre #külföldi élet kezdetek
2018. aug. 20. 20:13
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
De ha sikerül is nem beszélt, makogott B2-es szint körül elhelyezkednetek... hát, a nővérek nem szeretik, mert MINDEN rájuk marad, hiszen a külföldi nem érti, mit akar Oma Johanna, vagy épp mit kér a kétévesen a németet éppen még törögető-tanulgató kis Hanno.
2018. aug. 21. 20:41
 22/24 anonim ***** válasza:
66%

Szerintem fél-egy év minimum kell, hogy megtanulj olyan szinten németül angliában, hogy esetleg nekivágj. De logikusan gondold végig a dolgot. Angliában élsz. Egészségügyben dolgozol. Most jönne oda melléd dolgozni egy külföldi-mondjuk lengyel-, aki az angolt épphogy alapszinten tudja. Téged alapszinten nem húzna fel, hogy egyrészt nem tudod végezni a munkád mert őt kell pátyolgatni, kitalálni, hogy hogy juttasd el az agyáig, hogy mit kell csinálni, plusz nem háborítana fel, hogy hogy képzeli makogva beszél angolul és te a jó angoloddal ugyanannyi pénzt kapsz?

Én angliában élek és engem felettébb idegesít az ilyen.

Kizárt dolog, hogy alap nyelvtudással, makogva, jobb munkát találsz a mosogatásnál, takarításnál. De már ezekre a helyekre is megkövetelik a nyelvet...ami teljesen érthető.

Amíg nem tudsz folyékonyan beszélgetni bármiről az adott nyelven, addig ne reménykedj jobb melókban. Azonkívűl ott az orvosi szaknyelv....és akkor még nem is említettem, hogy mivel te egészségügyben dolgozol, tudod hány féle emberrel találkozol, te is tudod, hogy mind más tájszólásban beszél, ha épphogy makognád a nyelvet, kizárt, hogy megértenéd, azonkívűl felelőtlen és másokat veszélyeztetnél. Nemérted mit mond a páciens, félreérted és így nem tudod, hogy allergies a gyógyszerre, amit adsz neki....de ilyen mondjuk nem fordulhat elő szerencsére, mert nem kapsz ott munkát, amíg nem beszélsz rendesen.

2018. aug. 26. 20:19
 23/24 anonim ***** válasza:
Egyébként töbet éltem nálad Németországbae, kérdező, szerintem jobban beszélek németül, mint te angolul, de mondom, most már ragaszkodom hozzá, hogy menj oda, most azonnal.
2018. aug. 26. 20:26
 24/24 anonim válasza:
Nem tudom, hogy ennyi idő után kapok-e választ, de végül kimentél?:) én is nemsokára tervezek kiköltözni és lenne pár kérdésem
2022. márc. 30. 16:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!