Németországba költözni, hosszútávú tervekkel, Angliából. Hogyan?
Szép Napot:)
Angliából szeretnénk a közeljövőben Németország északi részére költözni. Ezzel kapcsolatos tanácsok, észrevételek érdekelnének, bármi ami segíthet az elején, fontos lehet hogy kifejezetten hosszú távra, egész életünkre tervezünk oda költözni.
Én és párom jól beszélünk angolul, a németet pedig most tanuljuk, pár páromnak van egy alapszintje. Két házioroszlánvérmacskával vágunk neki az útnak, gyerek nélkül, 25, 31 évesek leszünk akkorra, párom egészségügyben helyezkedne el, ehhez már csak nyelvtudás hiányzik, én szintén zenész.
Mely hónapok a jobbak? Ha esetleg elsőre nem sikerül ezen a területen elhelyezkednünk, munka és szállás szempontjából.. Mely városok élhetőbbek északon? Mivel ott is ördögi kör van lakhatás-munka-egyebek szempontjából, erre valami jó megoldás cicákkal? Mi egyedül vagyunk, család nagyon kicsi és otthon, barátok elpárologtak...Nincs aki vigyázzon rájuk (cicákra).
Igazából minden érdekel, mint átlag megélhetés, egyes területek árai, autóvétel stb...RENGETEGET böngésztem és böngészek a neten, de érdekelnének a TI személyes tapasztalataitok is.
Köszönöm Mindenkinek, aki időt szán ránk, és esetleg érdemben tud választ is adni, akár jó kis infós linkek formájában. :)
Németország nyugati része elég jó.
A keleti rész konzervatívabb és zárkózottabb.
A nagyvárosok jók, sok a lehetőség, sok a munka, de drágák az ingatlanok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!