Igaz, hogy Erdély szemetes, mocskos, állandóan esik és hideg van, illetve romhalmaz minden?
Gondolok itt az utak állapotára, illetve barátaink most jöttek haza Erdélyi nyaralásból, de nem voltak elragadtatva. Állítólag a nagy nevezetességeket 1-2 nap alatt be lehet járni, azok is csak azoknak érdekesek, akik ilyen nagymagyarok, illetve hungaristák. Aztán kész, kifújt, nincs mit csinálni, mert nincs egy kulturált strand vagy wellness, esetleg bowling vagy bármi egyéb szórakozási lehetőség.
Meg állítólag a népszerűbb kirándulóhelyek dugig vannak zsúfolva, illetve térdig lehet járni szemétben.
Nem igaz. A minden nevezetessėg alatt nem tudom mikre gondolsz, de hónapokat el lehetne túrázni ott. Pl gyilkostó. Van a bazársor egy tóval. Nahde a környező sziklákra is fel lehet ám menni... Rengeteg szėp hely van, amit be lehet járni.
Az út van ahol szar, de átlagban mint itthon. Szemėt is annyi, vagy annyi se.
A mai Erdélyre biztosan nem igaz. Többször is bejártam az elmúlt években. Az utak jobbak, mint nálunk. A főutak, gyorsforgalmi utak állapota kitűnő. Szemetet nemigen látsz.
A magyarlakta falvak és városok rendezettek, de jó néhány olyanban is megfordultam, ahol 100%-os román lakosság van. Sehol nem találtam kivetnivalót.
A szegény kis falvakban is tisztaság és rend van.
Sokfelé látni népviseletben lévő cigányokat.
Hogyan viselik magukat általában nem tudom, erről nem kérdeztem embereket.
De finom szappan szaguk van, ruházatuk rendezett.
A férfiak kalapemeléssel köszöntenek.
Szórakozási lehetőség rengeteg van, csak nem az üresfejűeknek, akiknek a wellnessre, bowlingra, bármi másra van csak igényük.
Kolozsváron pl. remek színház van, igényes operaelőadásokkal.
Nem mindenkit hoz lázba egy mise, falunap meg medveles. Ha már a turisztikára alapoznak mindent időszerű lenne az igényeket is kielégíteni.
Ja, sőt, továbbmegyek: A Himaláján sincsen bowling pálya :D
Kérdezőnek: nem, nem igaz: kamasz fiam nemrég jött haza és örvendezve mesélt a parajdi sóbányáról, a korondi fazekas művekről és az emberekről, a gyönyörű hegyekről (szemétről nem esett szó, de mivel Ő budapesten él, ezért, ha látott is, már nyilván nem tűnik fel neki) .
Hát persze, ha valaki bowlingozni vagy wellnessezni akar Erdélyben, az nem csoda, ha csalódik. Én jobb szeretem, ha olyan helyen járok, ahol még valamennyire megőrik a TERMÉSZETET. Wellnessezni, bowlingozni itthon is lehet - azért felesleges Erdélybe menni :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!