Ideiglenes személyivel utazni kanári szigetekre?
A fogalmatlanok lepontozták az elsőt, pedig pontosan úgy van ahogy írja.
Mondjuk lejárt okmánnyal én azért nem próbálnám meg repülővel akkor sem ha hivatalosan lehet, de ideiglenes személyivel minden további nélkül.
A konzuli szolgálat hivatalos tájékoztatása szerint Spanyolországba útlevél, ideiglenes útlevél, személyi igazolvány, ideiglenes személyi igazolvány, régi típusú személyi igazolvány megfelelő. Elvárt érvényesség az utazás utolsó napjáig.
Hozzáfűzik: a fent ismertetett utazási tanácsok a spanyol szigetekre is érvényesek – mind a turisztikai célú tartózkodás, mind a letelepedés tekintetében – hiszen közigazgatásilag a szigetek és a szárazföldi területek között nincsen eltérés.
Bár nem kérdezed, de hasznos tudnivaló:
Az utóbbi hónapokban ugrásszerűen megnőtt a magyar csalók száma a Kanári-szigeteken. Magyarok magyarokat csapnak be, rabolnak ki. A tapasztalatokat figyelembe véve íme néhány jó tanács az utazni vágyóknak:
nem másolom ide, mert hosszú.
Itt tudod elolvasni:
Sok más hasznos információt is tartalmaz.
De ha 1 éven belül járt le minden további nélkül. Ha ebben valaki akadályoz az a személyes szabadságodat korlátozza ergo fel kell jelenteni.
Senki nem mondta hogy bárki menjen azzal, csak ha nincs megoldás azzal is lehet utazni. Igen sok helyen a reptéri személyzet sincs tisztában a szabályokkal, sokszor pl azt sem tudják hogy Magyarország EU/Schengeni övezet tag de a törvények nem ismerete nem mentesít a betartása alól. Nekem is egyszer kellett lejárt személyivel menni, a reptéren hepciáskodtak, rendőrt hívtam és aztán ők nem győztek bocsánatot kérni. Ez ilyen. De ha van lehetőség csináltasson ideiglenest.
"De ha 1 éven belül járt le minden további nélkül"
Hogy a fenebe ne? Olvasd el te is szepen a hivatalos tajekoztatot, foleg a veget: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!