Kezdőoldal » Utazás » Európa » Online jobb jegyet venni?

Online jobb jegyet venni?

Figyelt kérdés

Oké, a fenti kérdés csak egy a sok közül. Csehországba mennék (Brno-be pontosabban) és találtam Budapestről induló vonatjáratokat, viszont nem tudom hogy érdemesebb jegyet venni és ha online veszem annak mi a folyamata. Az okozhat gondot vásárlásnál, hogy eleve nem élek Magyarországon?

Bocsássatok meg, ha esetleg hülyeségeket kérdezek, de ez az első alkalom, hogy ilyen nagyobb kaliberű utazást tervezek, plusz sosem jártam még sem Magyarországon sem Csehországban.

Köszönöm a válaszokat. (Még egy utolsó kérdés: Úgy tudom elég egy személyigazolvány és nincs szükség egyéb papirra az országok közötti utazásnál, ez igaz, ugye?)

2018. jún. 19. 12:53
 1/3 anonim ***** válasza:

Nézd meg a máv-start honlapját, a nemzetközi utazások fülnél ott vannak az infók.

Tudtommal külföldön nem lehet ilyen jegyet venni, így ha nem jössz előtte Magyarországra, akkor marad az online jegyvétel. Nem minden viszonylatra lehet online venni, de gondolom ha megtaláltad, akkor erre van. Viszont ebben az esetben sem nyomtathatod ki otthon, jegykiadó automatából kell átvenned, szerintem akár az utazás előtt közvetlenül. (Nemzetközi jegyértékesítés és jegykiadás nem minden magyarországi állomáson van) Másban nem okoz gondot szerintem a külföldi lakcím.

Magyarország és Csehország között a magyar személyi elég. Ha neked nem az van, akkor a helyi konzulátus oldalán vagy ilyesmin megtalálod a hivatalos álláspontot. Ha Schengeni övezetből jössz, akkor úgy tudom elég.

Nemzetközi jegyet az akciók kihasználásával érdemes venni, de ezek általában az utazás napja előtt elfogynak (akár hetekkel előtte), de egyébként a legtöbbre mindenképp kell helyjegy, ami szintén elfogyhat, így ha nem tudsz Magyarországra jönni ennyivel előbb, neked mindenképpen neten jobb. Én egyébként személy szerint csak személyesen vettem még nemzetközi jegyet.

2018. jún. 19. 13:25
 2/3 anonim ***** válasza:

Én már vettem Prága-Bp vonatjegyet online.

A cseh vasúttársaság weboldalán keresztül. ( [link] )

Otthon is ki lehet nyomtatni a jegyet.

Persze lehet, hogy nem pont ez volt a kérdés.

2018. jún. 19. 14:30
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. A linkelt oldalon találtam olyan járatot ami nekem jó lenne. Egyébként Romániából indulnék.
2018. jún. 19. 15:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!