Görögország buszos nyaralás során kb hányszor áll meg a busz?
Ugyan nem Görögországban voltam buszos úton, hanem Franciaországban síelni. 4 óránként állt meg a busz, legalább fel órás pihenőre. Oda és visszaúton is volt egy-két extra pisi szünet.
Vélemény, repülni kényelmesebb, autózni is számomra (ebben szeretem, hogy szabadságot ad), viszont nekem semmi bajom nem volt a hosszú busz úttal sem.
A buszok 3-4 óránként állnak meg általában. Ha van is a buszon WC azt csak végszükség esetén ajánlják. Ha nagy gond van szólni kell a sofförnek és az első alkalmas helyen megáll.
Emlékeim szerint Szeged után Szerbiában kétszer áll meg. A második a Macedon határ előtt van nem sokkal. Ott általában éjjel vagy. Macedóniát átalszod, mire virrad átléped a Macedón - Görög határt és ott újra megálltok. Utána ha közlebbi a cél akkor már nincs megállás, ha távolabbi akkor gondolom még van legalább egy.
A megállásoknál számít (mármint időtartamban), hogy kell-e esetleg kompot elérni, mennyire vagytok késésben a tervezett időhöz képest.
Egyébként kibírható. Bárki bármit mond sokkal spórolósabb, mint repülővel.
Nyugi, mindig lesz pisiszünet.
A probléma inkább az lesz, hogy az elején kijelentik, hogy a buszos wc-t tilos használni.
A benzinkutakon ahol majd megálltok viszont akkora sorok lesznek, hogy esélyetek se lesz elvégezni a dolgotokat az idegesvezető által megadott időn belül.
A legnagyobb problémát az út hosszán kívül az utasok összetételében látom.
Májkrémhegyek, hűtőtáska-barikádok, gyereksírás, hagyma és izzadtságszag, a busz padlóján alvás stb...stb...
Kétszer voltam ilyenen!
(Először és utoljára.)
Mi grandtourssal voltunk tavaly Korfun, idén Zakynthosra megyünk,szintén Granddal.
Első hosszabb megállás Szegeden volt, ahol szétosztották az embereket, meg becsődült mindenki a tescoba. Győrből indultunk(05:00 körül, mert késett a busz), Tatabánya, Bp, Szeged. Szerbiában megálltunk három-négy alkalommal nagyjából. Macedóniában egyszer sem, de nem is kellett, mivel mindenki aludt. Görögországban a határ után rögtön megálltunk. Utána Igoumenitsa-ban álltunk meg, ott nagyjából 1 óránk volt a kompig. A kompon alapból volt wc, és mikor leszálltunk már csak 1 órát mentünk. Görög idő szerint reggel 9kor értünk oda.
28 órát "utaztunk" -A szerb határon 1-2 órát punnyadtunk-, és megálltunk ~7 alkalommal, azaz 4 óránként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!