Kezdőoldal » Utazás » Európa » Milyen árak vannak Dániában?

Milyen árak vannak Dániában?

Figyelt kérdés

Elsősorban a szupermarketekre (Bilka) gondolok (legalapvetöbb dolgok, pl. tej, kenyér, stb), illetve McDonalds-ra.

Hogy lehet a kaját a legolcsóbban kihozni?

2018. máj. 12. 21:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Még a svédnél is drágább. De mekkora a jövedelmed?
2018. máj. 12. 22:04
 2/11 anonim ***** válasza:
POntosan ahogy az elsö mondja. Én Svédországban élek, kb egy hónapja voltunk és tényleg drágább.Kaját legolcsóbbanugy tudod megoldani, ha nem étteremben eszel, hanem vásárolsz a boltban magadnak.
2018. máj. 13. 00:03
 3/11 anonim ***** válasza:

Dania ezerszer dragabb, mint Magyarorszag. Nem offbol akarom mondani, de az ottani fizetesekhez kepest merve pedig jok az arak. Egy komuves havi 600.000-et keres, viszont egy magyar penztarcahoz merve nem a legbaratsagosabb.

En 1 hetet voltam Koppenhagaban, a legdragabb dan varosban. Egy viz 15 dkk korul volt, fel literes.

Legolcsobb etteremben otthagytam 130 dkk-t, sultkrumpli volt salataval. Ha olcson akarsz kijonni, akkor az ettermeket, gyorskajaldakat keruld messzirol.

Szupermarketekben vasarolj, ott azert az arak mar valamennyire jobbak, de ahogy mondtam: dragabb, mint egy magyarban

2018. máj. 13. 11:45
 4/11 anonim ***** válasza:
3-as semmi értelme a svéd vagy dán fizetéseket forintba idetenni. Nem csupán a bevétel,hanem a kiadás is számít.A 600 ezer semmi pénz itt. Mi cirka 2,5 milliót hozunk haza havonta,de az életminőségünk nem sokkal jobb,mint anno otthon a 100-150 ezerből. Az árak miatt....
2018. máj. 13. 17:12
 5/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Szupermarketekben milyen árakra lehet számítani? Tudnátok írni pár példát a legalapvetőbb élelmiszerekre?

2018. máj. 14. 00:18
 6/11 anonim ***** válasza:
Google: danska priser mat
2018. máj. 15. 15:21
 7/11 anonim válasza:
Szia! Mondjuk vegyük az Aalborg-i Bilka-t. A legolcsóbb tej olyan 5 DKK körül mozog, míg a kenyér olyan 10 korona körül. Dánia az EU legerősebb országa, a tavalyi ranglistát nézve. Szerintem az átlagkereseteket és az árakat nézve bőven jobb, mint Magyarország. Míg egy dán azon stresszel, hogy hova menjen piknikezni hétvégén, addig jó néhányan itthon azon, hogy miből vesz holnap kenyeret. Tájékozott vagyok ezekben. :) Ha van kérdésed, írj nyugodtan!
2018. máj. 24. 21:47
 8/11 anonim ***** válasza:

4-es persze, csak azert mem mindegy, hogy mikre megy el a penz a havi fizetesbol. Es ennyire azert ne tulozzunk mar. Teny, hogy nem olcso Dania, de ne hasonlitsd ossze egy magyar ember 100.000 Forintos fizetesevel, mert le merem fogadni ezerszer jobban eltek.

Hanyan vagytok? Van hitel? Berlitek a hazat? Milyen egyeb “luxus” koltsegeket rendeztek le? (Kozmetikus, wellness, stb) :) mert akinek 100.000 forintos fizetese van meg hitel meg sajat hazzal sem el aranyeletet, egyik ismerosom tapasztalatabol mondom.

2018. máj. 29. 23:22
 9/11 anonim ***** válasza:
8-as, 4-es vagyok. Ha figyelemesen olvastál volna,nem kellene újból írnom....Elképzelhetetlen,hogy súlyos hitel nélkül te bármit is megvegyél itt a "ku*vajó" fizetésből. Wellness,kozmetikus? :D :D :D Egy évben egyszer,Magyarországon,mert itt nem tudom kifizetni! Nem fogok 250 ezer forintot fizetni egy hajfestésért,míg otthon 10 -ből új fejet varázsol a fodrász egy luxusszalonban. Wellness? Otthon akciósan elmész 30 ezerből egy hosszú,pancsolós hétvégére,félpanzióval, itt 4 órát! kapsz 80 ezer forintért. Semmilyen általad luxusnak ítélt dolgot nem csinálunk. Házunk saját,mert a bérlés sokkal drágább,mint a havi törlesztő,plusz nem vagyunk hajlandóak egy migránstelep közepén kornyadni egy panelban. Csak amíg otthon 15 millióért azuper,felújított,3 szobás, szép helyen lévő lakást kaspsz,addig itt egy 2 szobás lelakott roncsot találsz a putisoron ennyiért. Amennyiből én itt a kis házamat vettem, otthon a gazdag-negyedben medencés luxusvillát találok. És képzeld, otthon a 110 ezer forintomból havonta jártam fodrászhoz,kozmetikába, szoliba, vettem ruhát, wellnesseztem minden második hétvégén,éttermeztem,moziztam stb. és maradt is. Az összes síró-rívó-éhenhaló otthoni ismerősöm mind felújított, gyönyörű kertes házban él, újacska autóval, egy balatoni plusz egy minimum horvát nyaralással. Fú,de szar otthon élni,látom is minden évben....Más kérdés,hogy egy szakmunkás munkával jó hogy nem már a milliót viszed haza. A külföld annak "jó",aki vajaskenyéren-csapvízen nyomorog,hogy ha hazamegy, tudja lebegtetni az összeéhezett eurót és a használt autót a rokonságnak. Ha normális,minőségi életet szeretnél élni-látom sajnos ez neked az ész nélküli pénzszórást jelenti-akkor ez nem igzán megy. Talán jobban tudom,mint te,hogy mindennapos probléma itt az utópia svédeknél,hogy burjánzik a szegénység,nyomorognak a fiatalok és a nyugdíjasok. Omlik össze a gazdaság és az egészségügy. Csak ezt kifelé nyilván nem reklámozzák,a sok paprikajancsi meg lát valami fészbuk gejl fényképet és elhiszi,hogy itt aranyat szarik mindenki. Hát nem,basszus. Egészen véletlenül még a munkám is ezzel kapcsolatos,szóval nem a fellegekbe írok,hanem amivel naponta szembesülök.
2018. jún. 6. 19:27
 10/11 anonim válasza:
#9: Akkor miért nem mész haza Magyarországra? Életedben nem jártál szerintem Dániában, te agyhalott fideszes barom.
2021. jún. 10. 15:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!