Milyen árak vannak Dániában?
Kezdem azzal, hogy ott nincsenek tesco-k és hasonló társaik. A dánok nem nagyon engedik be az ilyen áruházláncokat. Van két viszonylag elterjedt kisbolt-hálózat: Netto és a Rema1000, amelyek hasonlítanak a nálunk lévő abc-khez. Aránylag ezeknél a legolcsóbbak a napi fogyasztási dolgok.
Nézz körül, ezek országos hálózatok.
Van még a 7eleven nevű bolthálózat is, de az piszokdrága, oda többnyire csak a turisták mentek...
Kifejezetten Koppenhágában van még a Torvehallerne, ami egy piac, hasonlóan a magyarhoz.
Az árak úgy mindent összevetve nem vészesek, van, ami borzasztó drága, és van, ami kb ugyanannyi, mint itthon.
Drága a cigaretta, az alkohol (a sör is) és az éttermek. Bőven elmond mindent, hogy a Burger King / McDonald's a legolcsóbbak (kb 40 korona egy menü).
A szuvenírek se túl olcsók, ha jól emlékszem 50 koronáért vettem 3 kulcstartót.
Még valami: a valutaváltóknál itt van átlag 10%-os kezelési költség, szóval ha a készpénzt preferálod, érdemes itthon váltani.
Amúgy meg mindenhol van bankkártyaolvasó terminál, ezzel nem lesz gondod, én akkor mindent kártyával fizettem, probléma nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!