Milyen érzés óceánjáróval átmenni Amerikába? Megér ennyi pénzt?
Kinek - milyen.
Van, aki végig élvezi és van, aki ki sem jön kabinjából a tengeribetegsége miatt.
A kettő közül csak te tudod kiválasztani a neked megfelelőt.
Mi Egyiptomban 2 hétig egy nílusi hajón utaztunk. Ez azt jelenti, hogy 2 héten át hajóval jártuk az utat. Éjjel aludtunk, nappal kikötöttünk, és kirándultunk. A hajón kezdve a medencétől, étteremig minden volt. Nem volt rossz, de sok álmatlan éjszakám volt, mert úgymond tengeri beteg voltam néha. De egy biztos. A reggeli napfelkeltét sosem hagytuk ki, mert níluson hajózva a legcsodálatosabb látvány volt. Reggelizni is mindig a lakosztály erkélyén reggeliztünk. Csodálatos volt.
De valamiért egy óceánjáró nem fogna meg. Nekem olyan érzésem lenne, mintha végig egy plázában lennék. Azért fizetni, hogy plázában érezzem magam számomra pénzkidobás lenne.
"újgazdag sznob emberek között"
Látom, hogy ketté osztottad a világot.
Vannak az irigyelni való nyomorgó minimálbéresek, és vannak az utálandó újgazdagok.
A valóság az, hogy az amerikai középosztály simán megengedheti magának, hogy rendszeresen elmenjen pl. egy-egy karibi hajóútra.
Sőt akkora a túljelentkezés ezekre, hogy nem győzik az újabbnál újabb és nagyobbnál nagyobb hajókat építeni, mert a mostani 4-5ezer főt befogadóak, már túl kicsinek bizonyulnak.
További jó kesergélést.
Azért kedvcsinálónak:
“Igazából a valóság annyi,...” Nagyon nem!!!
Mi egy Róma-Szicília-Málta-Kusadasi-Kréta-Róma útvonalon voltunk Royal Caribbean Cruises hajóval.
Semmi nem hasonlítható ehhez az élményhez. Fel sem fogható, mekkora egy ilyen hajó. Fantasztikus, lenyűgöző.
Általában éjjel utaztunk, reggel kikötött a hajó, leszálltunk, szétnéztünk az adott városban, majd délután vissza a hajóra és mentünk tovább. Egy nap volt, amikor nem kötöttünk ki, csak hajóztunk.
A hajón rengeteg program. A színházban különböző előadások (musical, jégrevü). Bárak, kaszinó, disco, butikok, kiállítás, könyvtár, kápolna, medencék, csúszda, mászófal, minigolf és még sorolhatnám.
Tök átlag emberek voltak a hajón. Senki nem tűnt kirívóan pénzesnek. A személyzet nagyon kedves, segítőkész volt. Nagyon megérte!!
Nem volt pénz pocsékolás!!! Felejthetetlen, fantasztikus élmény. Nagyon sok helyen jártunk, sokmindent láttunk, maga a hajó is gyönyörű. Ha egész héten le sem szállsz a kikötőkben, akkor sem unod meg, hiszen annyi lehetőség és program van.
Jaa és én tengeri beteg vagyok, a Balatonon sem tudok hajózni, mert nagyon rosszul vagyok, az autóban is hányok!
A hajóútra is úgy mentem, hogy feltankoltam hányás elleni gyógyszerből, de egyszer sem kellett! Meg sem érzed, hogy hajón vagy. Egyik éjjel volt egy hatalmas vihar, akkor egy picit mintha mozgott volna, de az szinte semmi nem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!