Kezdőoldal » Utazás » Európa » Miért félek az utazástól?

Miért félek az utazástól?

Figyelt kérdés
Szeretnék úgymond többet látni a világunkból és mondjuk elmenni Párizsba vagy Milánóba viszont egyedül nem merek elindulni na meg félek is, hogy mondjuk nem tudom kinyomtatni a repülőjegyet vagy nem értek valamit, ilyenek. Olyan félelem van bennem az ismeretlen dolgok iránt hisz még soha nem utaztam egyedül külföldre. A családom és a barátaim nem ilyen utazgatós fajták. Sőt még nyaralni sem voltam főleg, hogy mostanában sokat dolgozok ráadásul 3 műszakban. 20 éves lány vagyok ha ez számít és ja, egyáltalán nem vagyok talpraesett.

2018. ápr. 24. 11:20
 1/8 D. Brasco ***** válasza:
100%
Szoktak mondani ha valami nem megy nem kell eröltetni....ha nem vagy talpraesett meg önálló megpróbálnod is kár a dolgot tekintve hogy ez a 2 alapvető dolog kell hozzá!Persze csak ha sajat szervezésről beszelünk.............neked a legjobb az lesz ha befáradsz egy számodra szimpatikus utazasi irodához,kicsengeted nekik a pénzt aztán már maxinum annyid dolgod lesz hogy majd a bárban kiválaszd milyen koktélt szeretnél inni!Minden más elintézve,magyar idegenvezetővel(ha külföldre utazol)
2018. ápr. 24. 11:45
 2/8 A kérdező kommentje:
Igazad van végülis. Ez az oldal mennyire megbízható? [link]
2018. ápr. 24. 11:54
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Minden iroda megbízható, amíg csődbe nem megy. De az ilyenek szezon végén szoktak megtörténni, most még nincs miért aggódnod.

A félelmeidet csak úgy győzheted le, ha szembe nézel velük. Kicsit én is ilyen vagyok, hogy meg tudok ijedni bonyolultabb dolgoktól, utazások előtt is gyakran vagyok ideges, hogy nem tudom, mi lesz. Úgyhogy mostanában próbálok minél többet utazni, és minden ilyen után nyugodtabb leszek, hogy nem történt semmi baj. Egyébként meg mi történhetne? A repülőjegy kinyomtatása csak nem lesz már gond. Ha mégis, megkérsz valakit, hogy segítsen. Ha nem értesz valamit, abból is mi baj lehet? Nem fognak otthagyni sehol. Senki nem úgy született, hogy nagy rutinja van az utazásban, idegen helyek kiismerésében. El kell kezdeni, ne félj, jó lesz! :)

2018. ápr. 24. 13:35
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Én pedig azt mondom: ahogyan gyűlik a tapasztalatod, úgy válsz talpraesettebbé. Csak azért ne vondd meg magadtól azt a lehetőséget, hogy értékes tudást és ismereteket szerezz más kultúrákról első kézből, mert nincs elég önbizalmad.

Írd össze, mi mindentől félsz és szépen egysnként gyűjtsd össze a válaszokat. Egyenként dolgozz ezeken a problémákon és ne egyszerre akarj mindent megoldani.

És fontos a fokozatosság is: előbb szervezz magad egy bécsi kirándulást, aztán egy olasz vidéki körutat és csak utána várj neki egy felfedezetlen posztszovjet országnak vagy mondjuk egy kevésbé turistás ázsiai országnak. Ne akarj mindent egyszerre.

Ajánlom Vigh Bori: Hogyan menjünk világgá című konyvèt!

2018. ápr. 24. 13:38
 5/8 anonim ***** válasza:

Vannak olyan irodák, ahol főleg fiatalok utaznak, a társaság is nagyon jó, sokan csatlakoznak egyedül az úthoz. Ha nem szeretnél önállóan utazni, és szívesen látnál világot, arra tökéletesek.

[link]

[link]

2018. ápr. 24. 16:51
 6/8 anonim ***** válasza:

nehany gondolat,

az 1.-nek tokeletesen igaza van, ha nem vagz talpraesett akkor ne menj egyedul

a vilagot nem europaban kell megismerni, Parizsban, Milanoban semmi tobb ninvs mint Budapesten

ha a vilagot akarod meglatni/tapasztalni akkor Azsiaba, D es Kozep Amerikaba vagy Afrikaba kell menni, a vilag ott van, europa sablonos egyik hely olyan mint a masik

Ha a vilagot akarod megismerni akkor ki kell lepni a komfortzonadbol

Nagyon sok fiatal lany utazgat egyedul az igazi vilagban

2018. ápr. 24. 17:12
 7/8 A kérdező kommentje:
Nagy köszi mindegyikőtöknek, sokat segítettetek és teljesen igazat adok nektek.:)
2018. ápr. 24. 22:57
 8/8 anonim ***** válasza:
#6: igazad lehet, de azért teljesen kezdőként, úgy, hogy kb egy utazásra való összepakolásban sincs rutinja, ne küldd már Dél-Amerikába vagy Ázsiába. Persze elhiszem, hogy van aki így nyomja, de Milánóban vagy Párizsban is tud tapasztalatot szerezni azzal kapcsolatban, hogy mik szükségesek egy otthontól távol töltött 1-2 hétre. Hogy mit érdemes és mit nem érdemes vinni, stb. Aztán amikor már ismeri a repülőtéri rutint, nem ijed meg egy csomagfeladástól, akkor jöhetnek az átszállásos utak, meg az egzotikus országok kötelező oltásokkal meg minden jóval :)
2018. ápr. 25. 08:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!