Miért félek az utazástól?
Minden iroda megbízható, amíg csődbe nem megy. De az ilyenek szezon végén szoktak megtörténni, most még nincs miért aggódnod.
A félelmeidet csak úgy győzheted le, ha szembe nézel velük. Kicsit én is ilyen vagyok, hogy meg tudok ijedni bonyolultabb dolgoktól, utazások előtt is gyakran vagyok ideges, hogy nem tudom, mi lesz. Úgyhogy mostanában próbálok minél többet utazni, és minden ilyen után nyugodtabb leszek, hogy nem történt semmi baj. Egyébként meg mi történhetne? A repülőjegy kinyomtatása csak nem lesz már gond. Ha mégis, megkérsz valakit, hogy segítsen. Ha nem értesz valamit, abból is mi baj lehet? Nem fognak otthagyni sehol. Senki nem úgy született, hogy nagy rutinja van az utazásban, idegen helyek kiismerésében. El kell kezdeni, ne félj, jó lesz! :)
Én pedig azt mondom: ahogyan gyűlik a tapasztalatod, úgy válsz talpraesettebbé. Csak azért ne vondd meg magadtól azt a lehetőséget, hogy értékes tudást és ismereteket szerezz más kultúrákról első kézből, mert nincs elég önbizalmad.
Írd össze, mi mindentől félsz és szépen egysnként gyűjtsd össze a válaszokat. Egyenként dolgozz ezeken a problémákon és ne egyszerre akarj mindent megoldani.
És fontos a fokozatosság is: előbb szervezz magad egy bécsi kirándulást, aztán egy olasz vidéki körutat és csak utána várj neki egy felfedezetlen posztszovjet országnak vagy mondjuk egy kevésbé turistás ázsiai országnak. Ne akarj mindent egyszerre.
Ajánlom Vigh Bori: Hogyan menjünk világgá című konyvèt!
nehany gondolat,
az 1.-nek tokeletesen igaza van, ha nem vagz talpraesett akkor ne menj egyedul
a vilagot nem europaban kell megismerni, Parizsban, Milanoban semmi tobb ninvs mint Budapesten
ha a vilagot akarod meglatni/tapasztalni akkor Azsiaba, D es Kozep Amerikaba vagy Afrikaba kell menni, a vilag ott van, europa sablonos egyik hely olyan mint a masik
Ha a vilagot akarod megismerni akkor ki kell lepni a komfortzonadbol
Nagyon sok fiatal lany utazgat egyedul az igazi vilagban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!