Kezdőoldal » Utazás » Európa » Mire számítsak Hamburgban?

Nihat kérdése:

Mire számítsak Hamburgban?

Figyelt kérdés

Június közepén repülök ki Hamburgba munka miatt. 2 hétig leszek kint. Még sosem repültem. 2 hét között lesz 1 szabad hétvégém kint.

Bármilyen info érdekel.

Tömegközlekedés/taxi milyen kint? Milyen látnivalók vannak? Milyen kint a kaja? Inkább étterem a jobb, vagy van jó street food? Stb stb.

2018. ápr. 23. 10:34
 1/6 anonim ***** válasza:
97%

A repülőúttól egy pillanatra sem tarts, főleg, hogy nagyon rövid az út, inkább élmény lesz, főleg a fel- és leszállás, illetve a fentről a táj, a felhők látványa.

A repülőtérre érj ki előbb, s figyelj a poggyászszabályokra, a személyzet a segítségedre lesz, ha fapadossal repülsz, ne felejts el otthon csekkolni!

Hamburgról pár szó... Érdekesség, hogy Hamburg önálló városállam, Berlin után a legnagyobb, majd' 2 millió ember él konkrétan a városban, agglomerációval együtt pedig megduplázhatod a számot.

Óriási a kiterjedése, másfél Budapest méretű.

Modern, gazdaságilag fejlett, s német szinten is drága város (bár Németország sehol nem olcsó a hazai árakhoz viszonyítva a szolgáltatásokat, bár tudom, divat lett az ellenkezőjét állítani), rendkívül kozmopolita és befogadó, de érezni fogod.

Rengeteg az építkezés, pörög az ipar.

Ha bármire kíváncsi vagy, érdeklődj, akár angolul is (fiatalabbaktól, mert ez megint ilyen magyar legenda, hogy minden nyugati állampolgár perfekt angol), mindig segítőkészek voltak velem Németországban, akár Berlint, akár Münchent, akár Hamburgot, vagy Augsburgot veszem alapul.

A legkomolyabb német vállalkozók többsége, az ország "krémje" egyébként Hamburgban él.

A taxi nem olcsó, de ha a munkaadód fizeti, nyilván irreleváns. Egyébként egységesített, többnyire modern, kényelmes Mercedesek járnak, a belső visszapillantóba beépítve láthatod, hogy mennyinél jár az óra.

A +49 40 211 211 számon tudod őket kihívni.

Irányadónak: 10 kilométer 15 perc alatt 33 euró.

A repülőtérről S-Bahn-nal vagy busszal juss be a városba, semmiképp ne taxizz. Elég követned a népet. Megnézed a telefonodon, melyik megálló van legközelebb a szállásodhoz, vagy rákérdezel. A reptér modern és közel van a városhoz.

Metró és városi vasút is közlekedik, elképesztően gyakran, nem is bonyolult, egyértelműen ki van írva minden megálló, stb.

Az autóbérlést, mint opciót tudom javasolni, a legkisebb is megteszi, a szállás és a kinti cég bizonyára nyújt parkolóhelyet, könnyen járnál munkába GPS-szel, a hétvégén pedig akár Brémába, akár a tengerhez könnyedén tudnál kirándulást szervezni.

Ha nem hagynád el a város határait, egy hajós kirándulásra nyugodtan fizess be, nem véletlenül nevezik Hamburg városát az "Észak Velencéjének". :)

Olyan igazi látnivaló nincs, a világháborúban Hamburgot a nullával tették egyenlővé, talán nézd meg a halpiacot, illetve valamelyik "elit utcát", ha ez érdekel, s nem mennél a fenti javaslatomnak megfelelően másfelé kirándulni.

Milyen a kaja? Ne a belvárosban étkezz, ez alapszabály, próbáld a helyieket követni.

De ez olyan, mintha megkérdeznéd, hogy milyen Budapesten az étkezés...

A rossz street food-tól a jó streed foodon át a fine dineing-ig bezárólag van minden, pénztárcának és indíttatásnak megfelelően.

Egy azonos kategóriájú hely áraihoz nyugodtan rakj egy kétszeres szorzót, ettől függetlenül 1 főre talán annyira nem kell számolgatni.

Nézz bele gyorsan a telefonodon a kinézett hely értékelésébe, pillants bele a kínálatba, majd dönts nyugodt szívvel!

2018. ápr. 23. 11:02
 2/6 anonim ***** válasza:
95%

10 ève voltam Hamburgban, és nagyon élveztem.

(Frankfurtban lakom)

A tömegközlekedés és a taxi nagyon drága, de a tömegközlekedés jobban megéri.

Èrdemes egy Hafentour-t csinálni, kis hajóval körbe visznek a nagy tengerjáró hajók mellett, és mintha egy törpe lennél az óriások birodalmában...

Az érdeklödésedtöl függöen több szuper dolog van, mint a modell vasút múzeum, vagy a viasz bábú múzeum. A modellvasut lenyügözö, óriási területen és iszonyat finom kidolgozásban...

Ètkezés bárhol lehet. Eleve németországban a döner/kebab mindenhol van, aztán egy sültvirslis büfés is mindenhol van. De Hamburgban a halas büfék nagyon szuperek. èletem legjobb halasszendvicsét ott ettem. Az kihagyhatatlan.

2018. ápr. 23. 12:14
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2018. ápr. 23. 13:58
 4/6 anonim ***** válasza:
93%

Hamburgban biztos nem hagynám ki a MiWuLa-t:

https://www.youtube.com/watch?v=ACkmg3Y64_s

A bemutatóvideó óta megépült több új témájú szekció is.

2018. ápr. 23. 23:24
 5/6 anonim ***** válasza:
Hű, ez nagyon király, köszi a tippet, előző :) kedvem támadt nekem is elmenni Hamburgba :)
2018. ápr. 28. 19:08
 6/6 anonim ***** válasza:
Azért ez vicces kijelentés, hogy hamburgban ninncsen látnivaló.Már 6x voltam 1 napokat és még mindig nem láttam mindent.
szept. 1. 15:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!