Franciaországba mennék, napokon belül munka miatt. Milyen élelmiszer árakra számitsak?
Én ilyen árakra számítanék.
Honnan veszed, hogy Franciaországban kevés a discount?
A kisebb városok is tele vannak velük. Norma, Aldi, Dia, Lidl, Simply Market, ED, Leader Price, Mutant, Netto, mutant Express, Noz, Intermarché Discount Geant Discount, hogy csak a leggyakoribbakat soroljam...
Egy 5-10.000 lakosú kisvárosban is legalább háromnak van fiókja.
Onnan veszem, hogy tavaly folyamatosan vándorolva, városok tucatjait végignézve egy hónapot nyaraltam Franciaországban, és még élénken él bennem az emlék, ahogy mondjuk Orléansban három Lidl-t jelzett a térkép, ezek közül kettő pedig már megszűnt, tehát egyetlen Lidl volt egy százezres városban, és a központi kb. 30 km2-en nem találtam más olcsó boltot. Vagy ugyanez pl. Rennes-ben, ami egy kétszázezres város hétszázezres vonzáskörzettel.
Rohadtul nem ugyanaz a helyzet, mint pl. Németországban, ahol Berlinben 5 különböző helyen laktam az idők során, és mindenhol volt pár száz méteren belül Netto, Lidl vagy mindkettő. Ha azt mondod, hogy Párizsban ugyanez van, akkor kiröhöglek.
Talán nem véletlen, hogy a konkrét adatok szerint 25%-kal drágább az élelmiszer Franciaországban, mint a németeknél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!