Valaki tapasztalt vagy tud esetleg valamilyen opciót a helyzetemre?
Férjem elkezdett dolgozni Angliában,terveink szerint minnél hamarabb utána szeretnénk menni,nem taglalnám túlzottan de borzasztoan birjuk egymás hiányát.
A mi esetünkben remélhetőleg nem lesz több éves várakozás,illetve az nem is vállaljuk.
Munkahelye van.
A kérdésem az lenne hogy ahhoz hogy lakást tudjunk kibérelni/önkormányzattól/ahhoz feltehetőleg ott kell tartozkodnunk szobát vehetünk ki illetve adnak ki?
3 gyermekünk van.
Lakást nem tudunk mert nincs és nem is lesz annyi jövedelme ami fedezi a lakás kiadásait.
Mindent meghallgatok aki reagál es ha kell bővebben kifejtem ha valakinek esetleg nem tiszta.
10 éve élek Angliában.
Tapasztalatom szerint minden városban, helyen másképp működik az önkormányzati lakásbérlési kérelem elbírálása. (tudom mi is végig jártuk)
Az, hogy a férjed kint dolgozik, és 3 gyereketek van, még nem juttok előnyhöz az önkormányzati lakáshoz. Nem adják olyan könnyen. Vannak elvárások.
Pl: min 5 év itt tartózkodás szükséges. Ez csak 1 a sok közül. Írod, hogy lakást nem fogtok tudni bérelni mert nincs annyi jövedelme a férjednek. Sajnos 5-öd magatokkal 1 szobában sem lehettek, mert tiltja a törvény. Nincs olyan lakásügynökség aki kiad így szobát nektek. Én igaz 1 gyerekkel jöttem ki, akkor amikor a férjem már lassan 1 éve kint dolgozott. Mi annak idején 1 szobás lakást akartunk kibérelni (mert ez olcsóbb) de nem adtak a gyerek miatt.
Ahogy Magyarországon sem kapsz egyből lakást az önkormányzattól, itt kint is ugyanúgy működik. Sőt sokkal nehezebben adnak lakásokat.
De elmondom amit nekünk mondtak.
Mindenki igényelhet önkormányzati lakást de nem mindenki kap.
Vannak csoportok.
A csoport: Ez a csoport van az első helyen. Ide tartoznak
- a politikai család menekültek,
- a testi illetve szellemi fogyatékkal élő gyermekkel rendelkező szülők akiknek 3-nál több gyermekük van, és van köztük beteg gyermek
- akiknek 3-nál több gyermekük van
- akik súlyos hátrányos helyzetűek ahol az 1 főre jutó jövedelem nagyon kevés (vagyis a szülők még a minimálbért sem keresik meg)
B csoport
ide tartoznak
- szociálisan rászoruló családok ( ahol a szülők alkoholisták, drogosok, és gyerekük van)
- 2-3 gyerekes családok
- ahol csak az egyik szülő dolgozik, és több gyerek van
C csoport
- 1 gyerekes családok
- kisebb jövedelmű családok
D csoport
- gyermek nélküli családok
- kevés jövedelemmel rendelkező emberek
Időközben a C és D csoportokat végleg törölték indokolva, hogy akik ebben a csoportban voltak azok megtudják fizetni az albérletet. (igen mi kiestünk)
Elmondták, hogy zajlik az egész. Röviden: A B csoportban lévő listások csak akkor kerülnek sorra ha az A csoportban már nincs senki. De ilyen sosem lesz, mert mindig jönnek olyanok akik oda tartoznak.
Angliában mint írtam minden helyen mások a szabályok, de sehol nem adnak azért lakást mert más országból jönnek.
Nem írtad mennyi idősek a gyerekek, de ha a férjed nem keres jól akkor bizony neked is dolgozni kell. Ha van gyermeked aki óvodás korú akkor még nehezebb helyzetben lesztek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!