18 éves vagyok, pincérként tapasztalt és angolul folyékonyan és rutinosan beszélek (C1-es nyelvviszgám van például). Van esélyem Angliában egy nyárra diákként munkát találni?
Sajnos egyet kell ertenem a tobbiekkel, en sajat tapasztalatot is tudok irni :) 18 evesen mentem ki Skociaba, mint tapasztalt pincer. A kijutasom kozvetito altal tortent, es 400 eurot szamoltak fel ra. Ezen kivul 200 euro volt a repjegyem. Ez mar alapbol 600 euro, ami jo munkahelyen is 3 heti megsporolt penzt jelenti. Azon kivul meg 200 euro a hazajoves, es maris egy honapot csak azert dolgozol, hogy a befektetett penz visszajojjon.
21 ev alatt a UK-ban 6.5 helyett 5.13 font/ora a minimalber. Gyorsan utanaszamolsz, es rajosz, hogy eleg nagy kulombseg, heti 40 ora munkanal:) sajnos ez nagyon demotivalo tud lenni. Ugyan akkor keltem, fekudtem mint a kollegak, ugyan azt csinaltam, megis hetvegen(hetente fizettek) sokkal kevesebbet kaptam. Szallasra minimalis osszeget levontak(36.5 font/het), de a kaja valami borzalmas volt. Ebed nem is volt benne. Az angol konyha nem lesz a kedvencem.
6 honap alatt 3000 fontot tudtam felretenni, igaz, koltottem is belole(telefont vettem, ruhakat) de viszont reszmunka idoben nyomtam a barban is, es restaurant supervisorkent fizuemelesem is volt. Ami vicces, hogy supervisorkent kevesebbet kerestem mint a pincerek....(6font/h-ra emeltek a fizetesem).
Lehet kicsit kusza lett, telefonrol irok, most meg mar folyami hajon vagyok komornyik. 20at toltottem, ha kerdesed van irj batran!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!