Milyen nyelven beszéljek Franciaországban? (németül és angolul is tudok beszélni)
Attól függ melyik részen.
Strassbourban például elboldogulsz némettel.
A franciák mindig is Európa szégyenei voltak, minden korban. Nincs semmiféle hasonlóság a magyarokhoz... :)
Egyébként a kérdésedre a válasz:
Aki angolul beszél, azzal angolul, aki németül, azzal meg németül. Szerintem nem igazán lesz olyan hely, ahol senkit nem fogsz találni, aki legalább egy kicsit beszél vagy angolul, vagy németül. Ezzel a két nyelvvel minimalizáltad az esélyét annak, hogy ne értsenek meg. Közelebb talán csak magával a francia nyelvvel kerülhetnél... (vagy olasszal :) ).
Amúgy a franciák angol akcentusában tényleg nincs köszönet. Én cambridge felsőfokúval (96%) egy k_rva szót nem értettem abból, amit mondtak, sőt, videókon sem értem a franciákat (amúgy az átlag skótot és néhány írt sem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!