Kezdőoldal » Utazás » Európa » 3-4 hónap múlva Londonba...

3-4 hónap múlva Londonba költözünk a párommal. Pontosan milyen iratokra van szükségem? ( diák, tb, személyi, lakcím, eu-s diák, stb ) Illetve mit tudok még itthon elintézni és ott kint? ( Diákok vagyunk mindketten )

Figyelt kérdés
2010. jún. 9. 10:00
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Látom még senki nem írt,akkor egy kis infót adok neked én..

Angliában a magyar diákigazolvány nem ér semmit.Amikor a fiam elkezdte a sulit itt kint(mi itt élünk egy ideje már)a suliban ahová jár,ott csináltak neki diákigazolványt.

Lakcím: Ezt szintén csak itt kint tudod elintézni.Vagyis az lesz a lakcímed ahol szállást béreltek.(gondolom van már szállásotok.Nos az lesz a lakcímetek.itt kint nincs lakcímigazoló kártya.

Mi például lakást bérelünk,és az a lakcímünk.A bankban is a lakcím alapján kaptunk a számlaszámot..

TB: Angliában a Tb más néven National Insrance Number card. Ezt a lakóhely szerinti munkaügyi központban kell igényelni.A neten mindent megtudsz róla,hogy intézzed..Ez a kártya mindenképpen kell,mert munkát is csak úgy tudtok vállalni ha van ilyen kártya..(3-4 hét alatt kipostázzák a megadott lakcímetekre)A bankszámlaszámot gondolom nem kell elmondanom,hisz azt hasonló módon kell intézni mint otthon.

Sok sikert a továbbiakban..

2010. jún. 9. 13:54
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm, igen ezeknek már utánanéztem én is, de minél több információt tudok, annál jobb. Igen, gondoltam, hogy a magyar diák nem ér semmit, de lehet csináltatni ilyen eu-s diákot, ami 1 évig érvényes, ezáltal különböző kedvezményekre jogosutak vagyunk. Igen, szállásunk van, intézzük a dolgokat:)

Köszönöm szépen!

2010. jún. 9. 22:26
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Igen ugy van ahogy az elottemszolo irta.A szemelyid,a lakcimkartyad,ha van utleveled hozd azt is.Mast semmit nem fogadnak el itt.A lakcimkartyanak sem tudod sok hasznat venni csak egy ket bankban megkerdezik az elozo cimedet es akkor jo ha nalad van.Amit othon erdemes intezned indulas elott:ORVOS!fogorvos,vagy barmi mas amire szukseg lehet!Persze itt is vannak orvosok de minden maskepp mukodik itt kint,es jobb ha egy ideig nem kell itt orvoshoz fordulnotok.

2010. jún. 10. 17:37
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszi!

Igen, ez az egyik dolog ami érdekelt, hogy orvost hol, mikor, hogyan. Gyógyszert hogy irathatok fel, illetve milyen kórházak,rendelők vannak.

2010. jún. 10. 21:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!