Lakásbérlet és bankszámla Londonban lakcím nélkül (tovább lent)?
Ki szeretnék végleg költözni Londonba ,és lakást bérelni(nem szobát hanem lakást).De ahhoz szinte 100% ban bankszámla kell...meg ugye a munkához is.Abban nem vagyok biztos hogy állandó lakcím nélkül lehet e bankszámlát nyitni,bankszámla nélkül meg nem lehet állandó lakhelyem..
Lehet hogy tévedek,leírnátok nekem hogy ez hogy működik ?:)
Arra is gondoltam hogy amíg nem találok lakást munkát stb addig egy olcsó hotelben lakom vagy valami ilyesmi...
Az Angliában munkát vállalóknak mindenképp szükségük lesz angliai bankszámlára, hiszen a munkaadók többsége kizárólag banki átutalással adja a fizetést.
A bankszámlanyitás feltételei bankonként változóak, azonban érvényes útlevél és személyi igazolvány+ lakcimkartya, valamint angliai lakcímünk igazolása minden esetben szükséges.
Csak egy kis javítás: a gumtreen is inkább már csak ügynökségek hirdetnek. Régen voltak magánszemélyek, de ma már ritka nagyon. Úgy tűnik a hirdetés, mintha, de valójában nem.
Amúgy ügynökségen is kivehetsz lakást, a sógoroméknak úgy adtak ki, hogy leperkálták a félévet kp-ban előre, plusz az 1 havi kauciót, plusz az agency díjat, plusz a referencia checket.
Ez kb az otthoni lakásuk árának a fele volt.
A másik meg, hogy ha otthonról jösz az otthoni referenciák nem nagyon számítanak. A referencia check itt nem úgy megy, hogy te odanyújtod nekik a levelet, amit megirattál valakivel, hanem odaadod a telefonszámot (értelemszerüen angolt, mert külföldit max csak posh agency-k hívnak) és szépen körbetelefonálnak megérdeklődni, hogy ki vagy mi vagy, vagy küldenek egy hivatalos nyomtatványt, amit vissza kell küldeni kitöltve, aláírva. És még sokszor ezután is telefonálnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!