Amsterdam-ban mennyire lehet érvényesülni csak angol nyelvtudással?
Figyelt kérdés
Ott sokan értik az angolt vagy érdemes lenne hosszabb távon németűl tanulni?2018. febr. 13. 21:33
11/17 anonim válasza:
A holland nyelv a német variánsa gyakorlatilag, tehát annyira nem haszontalan németül tanulni. Onnan egy lépés a holland. A holland anyanyelvűek általában megértik a németet, fordítva már nem teljesen igaz.
12/17 anonim válasza:
Ez egy hatalmas baromság, utolsó. Nyilvánvalóan egy szót nem beszélsz hollandul, különben nem esnél ebbe a tevedesbe. Semmi összefüggés a holland és a német nyelv között és nem is igazán gyakori, hogy beszélnék a hollandok. Az angolt azért érti meg szinte mindenki, ért itt nem divat a filmek vagy egyéb tv műsorok szinkronizálása csak kb 6 év alatti gyerekeknek való musoroknal, így minden eredeti angol nyelven megy.
13/17 anonim válasza:
A holland és a német nem ugyanaz, ez kb olyan, mintha azt mondanád, a magyar meg a finn rokon nyelvek, akkor biztos értjük egymást... Picit hasonlít, de a hollandban ugyanúgx vannak franciád vagy épp angolos szavak is... Ha már tanulni kell, azaz nem alap perfekt németes/hollandos valaki, akkor a nyelvtanuládba fektetett órákat inkább holland tanulásra fordítanám.
14/17 anonim válasza:
Na persze semmi köze a hollandnak meg a németnek egymáshoz... Még én, aki soha az életben nem tanultam hollandot, is megértem egy írott holland szöveg legalább 80%-át a német tudásom miatt. Nem hasraütésből mondtam, hanem itt élek észak Németországban, van bőven tapasztalatom. De ti Kukutyinfelsőről biztos jobban tudjátok. Az viszont tény, hogy ha Hollandiába készül valaki, akkor logikusabb eleve hollandul tanulni.
15/17 anonim válasza:
Ne kamuzast már utolsó, a hollandnak semmi de semmi köze a nemethez.
16/17 anonim válasza:
Kukutyinfelso. ... Hollandiában élek, okoska. Első kézből tudom, hogy a hollandnak semmi köze se a nemethez, se az angolhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!