Kezdőoldal » Utazás » Európa » Akik voltatok az El Caminon!...

Akik voltatok az El Caminon! Miért indultatok el?

Figyelt kérdés

Én bevallom őszintén fogalmam sincs mi van az életemmel. Elegem van az emberekből és magamból is. Semmi esélyét nem látom, de az lenne a legjobb ha elmennék és megtérnék, úgy talán könnyebben elviselhető lenne ez az élet.

Egy-két ismerősöm aki volt, csak jókat tudott mondani, mondjuk ők sokkal társaságibb emberek nálam. Kérdezték hogy én nem tervezem-e, mondtam hogy egyszer el kellene nekem is mennem, de még nem tudom. Aztán pár napja egy videós ajánlott egy programsorozatot, megnéztem, volt köztük egy előadás a caminoról is. Ekkor jött az érzés hogy nekem el kell mennem. Az előadáson voltam, az utat pedig nyárra tervezem.

2017. dec. 11. 14:37
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
#10 Nem kell az egyik végletbe se esni. Persze nem várom el hogy te és sokan mások megértsék miért kell néha sanyargatni magunkat, mindenki azt csinál amit akar.
2017. dec. 12. 00:14
 12/19 anonim ***** válasza:
87%
Mindenkinek mást ad az Út az biztos, és az is tény, hogy az utóbbi években már egy kicsit divatossá vált, és megjelentek a "fancy" zarándokok. De én rengeteg emberrel találkoztam ott, akik mind más-más okkal járták a Caminot és érdekes volt meghallgatni mindenki történetét. Mindenkitől tanultam valamit, és adott valami pluszt. De azt fontos tudni, hogy a Camino nem old meg semmit. Az előző válaszoló ismerőse is valószínűleg azt várta, hogy az Út majd megold minden problémát az életében, és megválaszolja minden kérdését. Ez közel sem így van. Ezért nekünk is tennünk kell, és nem csak ölbe tett kézzel várni. Ha ilyen egyszerű lenne, akkor valószínűleg mindenki a Caminon akarna végigmenni. Én eléggé szkeptikus voltam mielőtt elindultam, de mindemellett kíváncsi is. Sokan mondják, hogy történnek csodák az úton, amiről én is azt gondoltam, hogy ez ilyen spirituális marhaság, de mégis olyan dolgok történtek velem, amelyekre ha visszagondolok még most is libabőrös leszek. Életem legjobb döntése volt, hogy elmentem a Caminora, sok mindent feladtam érte, de sokszorosan megérte.
2017. dec. 12. 11:06
 13/19 anonim ***** válasza:
31%

Azért nem kell elmenni, mert annyira trendi az utóbbi időben a pircing, a tetkó, a leszbi meg az El Camino.

Elköltesz egy csomó pénzt a felszerelésre, a szállásra, meg az utazásokra stb... miközben a legkönnyebb szakaszt választod -csak alibiből-, hogy el tudd mondani, hogy te is részt vettél a szokásos trendi nyomor-túrán.

A min. félmillióból sokkalta normálisabb helyekre utazgatnék el, ahol lényegesen több esély van a változásra, mert ott nem "útkereső és életunt" emberek csámpáznak és lehet, hogy éppen pont ott nyaral majd egy királyfi is aki csak terád várt, és valóban megváltozik az életed.

2017. dec. 13. 18:40
 14/19 A kérdező kommentje:
#13 Minek válaszolsz, ha te is látod, hogy alapvetően esélyünk sincs hogy megértsük egymást? Olyanoktól várom a választ akik voltak ott, nem pedig kívülállóként okoskodnak.
2017. dec. 13. 18:46
 15/19 anonim ***** válasza:
Ebben én is egyet értek h maga egy zarándok út nem változtat az életeden, de belül változtathat benned.26 évesen láttam először igazi nagyhegyeket és tengert.Mikor először megláttam a Mont blancot azt mondtam egy év múlva megmászom és úgy lett.Azóta folyamatosan túrázok és hegyeket mászok amikor csak tehetem.Most pl tegnap és tegnap előtt végigtekertem a Balatont.Nem kell ahhoz Spanyolországba utazni zarándokutakat járni h "megvilágosodj".Arra rájöttem h csak el kell indulnod valahova és elindul egy folyamat.Egyfajta letisztulás.A vándorlást (ma inkább túrázásnak nevezik)ősidők óta az ember egyik hagyománya.Ha elkezdel túrázni lesz idő magadra és elkezded felismerni a saját hibáidat.Mit rontottál el mit hagytál ki.Mikor eljutsz oda hogy beismered azt h minden dolog amit tettél ,legye az jó vagy rossz azokért csak te magad vagy a hibás vagy felelős ,eljutsz egy magasabb szintre.Ezt sok ember nem tudja elsőre felfogni és elfogadni.De az Út járása ,amit Isten keskeny ösvényének is lehet nevezni tényleg arról szól h megismerd magadat.Én azt mondom ha teheted Menj el caminoba is ha ezt érzed.Hallgass a megérzéseidre ,mert azok beválnak mindég.De egy klisé mondás szerint az igazi boldogság akkor az igazi ha megoszthatod valakivel.És ezt a véleményt osztom én is.Kár h én minden hová egyedül megyek.Sokszor hiányzik mellőlem valaki...
2018. jan. 5. 09:45
 16/19 anonim ***** válasza:

Én nem voltam még, de tervezem, de nem a zarándoklat, megvilágosodás, stb miatt.

Tudni kell, hogy én nem várt gyerek voltam, becsúsztam mikor nem volt áramszünet és nem tudtak anyámék TV-zni. Eléggé éreztetve is van ez velem meg kedvenc hobbijuk, hogy mondogatják semmire se vagyok jó, semmit se tudok megcsinálni, nekem csak közmunka való, stb.

Én amiatt akarom legyalogolni, hogy elmondhassam nekik én legalább ezt meg tudtam csinálni, mégse lett igazuk, hogy semmit se tudnék úgyse végig csinálni.

De ilyen nagy elvárásokkal ne indulj neki az útnak, hogy a végére megtérsz, stb. Legtöbben pont emiatt szoktak csalódni az egész El Caminoba, mert teljes megtisztulást várnak, rájöjjenek mi az életük értelme, stb.

Nyári útnál készülj fel arra, hogy eszméletlenül sokan lesznek. Az út is tele lesz meg a szállások is nagyon hamar. Emiatt nem érsz oda időben a következő állomásra, akkor lehet nem is jutt neked szállás csak valamelyik hotelban. Sokan már emiatt mindig visznek magukkal egy kisebb sátrat is és ilyenkor kint alszanak valahol a szabadban.

Nem vagy társasági ember akkor nem biztos, hogy a nyári időpont lenne a legjobb számodra.

2018. febr. 8. 11:14
 17/19 A kérdező kommentje:
Nem a megtérés miatt mennék, csak nem akarok otthon lenni, jó lenne egy kicsit világot látni. Szerencsére el tudtam menni dolgozni a múlt héttől, ezzel meg is tudtam keresni az oda és visszautat. Nyárig még járok majd dolgozni suli mellett és meglesz a napi költőpénzem is ha minden jól alakul. A munka amit csinálok kicsit elgondolkodtatott azon hogy társasági ember vagyok-e. Mindenki kedvel a munkahelyemen, kedves velem és jól kijövünk.
2018. febr. 8. 11:21
 18/19 anonim ***** válasza:
Írok valamit mindjárt privátban kérdező, mert az off lenne már.
2018. febr. 8. 11:28
 19/19 anonim válasza:
Sziasztok, megnyitnám a topicot újra :) Akik elindultatok, nektek volt akkor párotok, akiket itthon hagytatok? Hogyan viselte?
2023. ápr. 12. 21:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!