Akik voltatok az El Caminon! Miért indultatok el?
Én bevallom őszintén fogalmam sincs mi van az életemmel. Elegem van az emberekből és magamból is. Semmi esélyét nem látom, de az lenne a legjobb ha elmennék és megtérnék, úgy talán könnyebben elviselhető lenne ez az élet.
Egy-két ismerősöm aki volt, csak jókat tudott mondani, mondjuk ők sokkal társaságibb emberek nálam. Kérdezték hogy én nem tervezem-e, mondtam hogy egyszer el kellene nekem is mennem, de még nem tudom. Aztán pár napja egy videós ajánlott egy programsorozatot, megnéztem, volt köztük egy előadás a caminoról is. Ekkor jött az érzés hogy nekem el kell mennem. Az előadáson voltam, az utat pedig nyárra tervezem.
Ha úgy érzed, hogy menned kell, akkor menj, de ne azért, mert mások azt mondják.
Én is hasonló cipőben jártam mint Te, és én nagyon sokat tanultam az úton, sok mindent másképp látok azóta. Én is elég zárkózott vagyok, és nehezen tudok kapcsolatot teremteni emberekkel, nehezen megy az ismerkedés, de a Caminón ezzel egyáltalán nem volt probléma, mindenki végtelenül kedves volt, egy teljesen másvilág, mindennap eszembe jut és visszavágyom. Ha nyitott vagy mindenre és mindenkire az út alatt, akkor kizárt, hogy ne változtasson meg.
Nekem egy nagyon közeli barátnőm végigment, hasonlóan hozzád, élete egyik mélypontján. Neki nem hozta azt az eredményt, amit várt. Igaz, gyakorlott utazó, túrázó, a vándorlás nem volt neki újdonság. Akikkel találkozott, azok sem dobták fel, szerinte sok szerencsétlen flótás várja ettől az úttól a csodát.
Később kiutazott hosszabb időre egy más kultúrájú sivatagi országba, ott viszont helyrerázódott a lelkivilága. Szerinte jobb társaság volt, mint a caminon, és egész más szemszögből látja a saját életét.
Nekem is az a véleményem, hogy egy nagyon más kultúrába elutazni sokkal jobban felrázza az embert, mint egy kiüresedett zarándokút. De ha úgy érzed, indulj el, lehet, hogy neked jót tesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!