A velencei karnevált hogyan kell elképzelni?
Én egyszer voltam, soha többet. Nem fizetős szabadtéri rendezvény. Vannak színpadok, amiknek csak akkor jutsz a közelébe, ha előző este ott letáborozol... Sodor a tömeg, semmit nem látni. A járókelők közt mennek az álarcosok, lehet velük fényképezkedni és a gondolákban is mutogatják magukat. Az árak az egekben, egy kávé 10 eurónál kezdődik...
Nekem úgy semmi hangulata nem volt, csak arra figyeltél, hogy ne szakadj el a társaidtól, ne sodorjon el a tömeg. Ráadásul, amikor mi voltunk, elég hideg is volt.
Autóval nem lehet bemenni amúgy sem, a szállástól függően csak hajóval vagy vonattal. Mi Jesolóban laktunk és hajóval jártunk be.
Az elsőnek a negatív hozzáállásét és a lelombozó nyivákolását felejtsd is el!
Azt fel kellene fogni végre, hogy tömegrendezvényeken tömeg van, továbbá nem a magyar létminimumon élők fizetéséhez igazítják külföldön az árakat.
Legalább tízszer is jártam már Velencében és nem tudom megunni.
(Legutóbb egy hónapja.)
A legolcsóbban helyi busszal, avagy vonattal tudtok bejutni pár Euróért.(A hajó az drága.)
Mindkettő bevisz Velence központjába.
Rengeteg maszkba öltözött színész/egyetemista van, de igen sok turista is maszkot visel.
Szinte minden sarkon van tábla, hogy melyik úton tudsz eljutni a Szent Márk térre, vagy a Rialtó hídhoz.
Rengeteg szuvenírbolt van, 1 Eurótól induló árakkal.
Kávét és pizzát is 3 Euróért kapsz már.
Fényképezőgépet vigyél!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!