Kezdőoldal » Utazás » Európa » Hogy kell elképzelni egy 12...

Hogy kell elképzelni egy 12 milliós nagyvárost (Moszkva)?

Figyelt kérdés
Nagyon érdekel az orosz főváros, többek között az elképesztő grandiozitása miatt. Sok képet láttam már a városról, széles sugárutak, óriási parkok, "égig érő" lakóházak. Mégis felfoghatatlannak tűnik az a tény, hogy 12 millióan élnek egy városban, 2 millióval többen, mint egész Magyarországon. A gyakorlatban hogyan lehet ezt elképzelni? Én néha még egy Blahán vagy Nyugatinál is azt érzem, hogy óriási a tömeg, ez hatványozottan így van Moszkvában? Bár talán ott eloszlik a tömeg, hiszen sokkal tágasabbak az utcák, a terek.
2017. aug. 7. 12:34
 1/4 anonim ***** válasza:
52%
2017. aug. 7. 12:40
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha a Blaha sok akkor pl New Yorkban infarktust kapnál.
2017. aug. 7. 12:40
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Még durvább a nyüzsgés és csúcsidőben magyar szemmel elképzelhetetlen tömeg van a metróban és az utakon. Ténylegesen előfordul az, hogy a tömeg nem arra sodor, amerre menni akarnál vagy mondjuk húsz percekre egy helyben ácsorgásra vagy kárhoztatva egy forgalmasabb kereszteződés közelében gridlock miatt.
2017. aug. 7. 12:46
 4/4 EagleHUN ***** válasza:

Én ugyan Moszkvában nem, de Pekingben jártam pár éve 2 hónapot munkatársakkal.

20 milliós város. Sokkal több és nagyobb felhőkarcolóval és magas házzal mint Moszkva.

Na ott vitt a tömeg a Metróban...

Minden tömegközlekedési eszköz megállójában voltak "botos" sárga mellényes emberek akik terelgették az embereket és vigyáztak ki ne lökjön valakit a tömeg a járművek elé...

Volt hogy nem tudtunk fel vagy leszállni a metróra.

Az ajtó odacsukta a hátitáskámat mert nem fértünk be, kb mint a heringek a konzerv dobozban...

Eltévedni viszont nemigen lehetett, nagyon jó tájékoztató táblák voltak (Több nyelvűek).

Moszkva is keletre van szóval a WC-vel lehetnek gondok, "vidd magaddal" inkább az angol WC-s szállodádba ha kibírod odaáig. Ha nem sikerül akkor a kényszer nagy úr. A guggolva belepottyantós nekem nagyon nem jött be...

Emberekkel vigyázni, de főleg a túrista látogatott helyeken!

Akármilyen barátságosan közelítenek is ilyen helyeken kezeld fenntartással! Megpróbálnak lehúzni. Vissza kell utasítani, el kell hessegetni az ilyeneket.

A Kínaiak rendre "pénzeszsáknak" néztek minket, nem tudván hogy Magyarok vagyunk. Ott Európai=Gazdag

Moszkvában viszont más a helyzet valószínűleg, mert már gazdagabbak mint mi!

2017. aug. 7. 13:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!