Tapasztalatok a Bécsi adventi vásárról?
Sziasztok. Decemberben fogok először buszos utazás keretein belül a Bécsi adventi vásárban részt venni (1 napos kirándulás).
A kérdéseim a vásárral kapcsolatban ezek lennének:
Nagy a tömegnyomor, sokan szoktak lenni? Mit érdemes venni? Mit érdemes kipróbálni? A szuvenírek milyen árban vannak?
Előre is köszönöm :)
Mikor én voltam rengetegen voltak,alig lehetett rendesen nézelődni annyira sok ember volt.. Na és nagyon drága..
Nekem ott elég volt 1x :))
Amikor én voltam rengetegen voltak. A táskámat szorítottam magamhoz, mert előtte héten ismerősőmnek belenyúltak a táskájába, meg másoktól is hallottam, hogy sok a tolvaj.
Konkrétan tömegnyomor volt. Egy puncsot vagy forralt bort sem bírtunk venni, annyit kellett sorban állni. Semmihez nem fértünk oda. Maga a hangulat, meg a látvány gyönyörű, de nekem a rengeteg ember miatt élvezhetetlen volt. Bőven elég volt egyszer.
Szinte minden évben kimegyek Bécsbe (is) Adventkor.
Mivel szinte fél Európa szintén a bécsi adventre kíváncsi, ezért óriási a tömeg.
A legnagyobb tömegnyomor a belvárosban lesz. Meg a jégpálya körüli részeken.
Viszont több helyszínen is van vásár, ahol kevesebben vannak.
Az igazi hangulat csak sötétedés után várható, mert a rengeteg világító díszítés ekkor érvényesül majd igazán.
Az árak igen magasak. Az utcai büfékben 5-10 Eurónál kezdődnek az árak.
(Ha valaki spórolni akar, akkor visz hazulról enni- és innivalót. A busz elbírja.)
Érdemes benézni egy-két áruházba, mert mindig találni akciós dolgokat.
Csak arra kell majd ügyelned, hogy a buszhoz időben visszataláljál a hazainduláshoz, mert Bécsben igenkönnyű eltévedni.
(Okostelefon/GPS segíthet.)
Ha valaki olyan helyre szeretne menni -legközelebb- ahol jóval kevesebben vannak, javasolom a grázi adventet.
(Annál is kevesebben csak a pozsonyi adventen vannak.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!