Megéri-e Németországba költözni?
Én is Ausztriát ajánlanám.
Informatika szakon belül mit tanulsz?
Ismerösöm egy kis cégnél rendszergazda Bécsben, netto 3ezer€-t keres. Lakhatás elég drága, Ő 700€-t fizet egy kis 30m2-es studio lakásért.
Angolul szinte mindenki beszél elég magas szinten, viszont ha tényleg ott akarsz dolgozni, élni, akkor azért tanuld meg a németet is.
Kérdéseidre válaszolva, informatikai végzettség szerintem bárhol kamatoztatható, de abból Magyarországon is igen jól me lehet élni, tehát csak ezért nem biztos, hogy érdemes kiköltözni is. Bár hosszútávon lehet.
Minimum annyi pénz vigyél, hogy a kauciót ki tudd fizetni, meg azon felül 1-2 havi albérlet, kaja stb árát, ezen felül legyen pénzed hazaútra, ha valami miatt nem jönne be a dolog.
Úgy, hogy nem tudsz németül, nyilván hátrányból indulsz, de szerintem pl az informatikai részen pont elég az angol is. Bár én biztos nem költöznék olyan országba, aminek nem beszélem a nyelvét, így is idő, mire beilleszkedik oda az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!