Németországba fogok költözni. Nyel tanulási lehetőségek?
A Volkshochschule-nál vannak nyelvtanfolyamok, heti 1,5 óra és nagyon baráti áron.
Az integrációs nyelvtanfolyamot mindenkinek felajánlják, de az fél éven át napi 4-5 óra, tehát esélytelen, ha mellette dolgozni szeretnél.
Nagyvárosokban sokszor indul magyar anyanyelvűeknek némettanfolyam, az egyik félévben nekünk is magyar tanárunk volt, bár én igazából a vegyes tanfolyamra jártam.
Ahová költözni fogsz abba a városba menj érdeklődni. Biztos hogy fogsz találni több lehetőséget is.
Érdemes lenne valami intenzívebb tanfolyamot választani, ahogy időd engedni. Ezeket az órákat németül fogják tartani, (legalábbis amit én hallottam) de a szintednek megfelelőbe osztanak majd be csoportba.
Addig is amíg itthon vagy foglalkozz olyan sokat a nyelvvel amilyen sokat csak tudsz. Mert ha kimész bőven elég lesz arra odafigyelned hogy egyáltalán megértsd valamit abból amit mondanak :D főleg ha még kezdő vagy
Én a heti másfél órásra jártam, előtte nem tanultam németet. Viszont német családnál éltem mellette. Fél év után találtam munkát, tudtam alapvetően kommunikálni. 1,5 év után középfokúztam és változzam irodai munkára, ahol fizetett szakmai képzést is kaptam a munkáltatótól.
Nyelvérzék kérdése is.
7.: jó, de az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy:
- ha van keresete, tehát dolgozik 40 órában, akkor nagyon fárasztó minden nap 4 órát nyelvtanfolyamon ülni, és este 9-10-kor végezni, majd 8-ra munkába menni
- ha nincs keresete, 300 euró 1,5 havonta iszonyatosan sok pénz
- ha félmunkaidőben dolgozik, akkor nem keres többet 5-700 eurónál, amiből szintén nagyon sok a 300, de legalább ideje van rá bejárni
- a Volkshochschule 1,5 órás tanfolyamai igaz, hogy időben kevesek, de ugyanolyan ütemben haladnak szinte, mert progresszívebb és sokkal nagyobb tananyagot vesznek át egy órán, plusz sok lecke is van. Ez valóban inkább azoknak ajánlott, akiknek jó a nyelvérzékük és képesek az intuitív, önálló tanulásra is
- az integrációs tanfolyamon nagyon lassan haladnak, többnyire azoknak való, akiknek rossz a nyelvérzékük vagy nem túl értelmesek. A legtöbb ezen résztvevő nem európai bevándorló, mivel nekik ingyenes ez a tanfolyam. Fél év alatt ugyanoda jutnak el heti 16 óra tanulással, mint a másik kurzus heti 1,5 órával. Ez nem vicc, a kurzusterv tök ugyanaz szinte.
- A VOlkshochschule tanfolyama nem 6 hétre 120 euró, hanem 4 hónapra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!