Kezdőoldal » Utazás » Európa » Prága, Varsó, Párizs vagy...

Prága, Varsó, Párizs vagy London? Ti hova mennétek ezek közül és miért?

Figyelt kérdés
Ha a pénz nem számítana (persze nem luxushotel meg ilyesmi de nem kellene filléreskedni), és két hetet maradhatnátok. Melyik lenne a befutó és miért az?

2017. aug. 10. 16:16
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Prága a sörök miatt :)
2017. aug. 10. 16:35
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Prága :)

Lonmdont gyűlölöm, akkor se mennék vissza, ha fizetnének. Párizsban is voltam, de még egyszer nem mennék, a Montmartre-on kívül nem fogott meg benne semmi. Varsót jól ismerem, sokszor voltam munkaügyben, bőven elég rá 2 nap, ráadásul annyi sokkal szuperebb lengyel város van (Krakkó, Wroclaw, Gdansk stb), hogy kár lenne Varsóra pazarolnom az időm.

2017. aug. 10. 16:49
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Prágában voltam, szupi volt.

Londonban is, az annyira nem tetszett, ellenben Oxford és más városok igen.

A másik kettő nekem nem szimpatikus.

2017. aug. 10. 19:20
 4/10 anonim ***** válasza:

Két hét egy városban szerintem túl tömény élmény, a végén nagyon kimerültök.

Nekem ezek közül London a kedvencem, de úgy szervezném, hogy legyenek vidéki kirándulások is: Oxford, Brighton, Canterbury, Portsmouth, Chichester, Winchester, stb. ezek elérhető közelségben csodálatos kisvárosok, mindben jártam.

Párizs engem sem fogott meg, de a Loire menti kastélyok csodálatosak, jobban megérnék a két hetet...

Prága ugyanígy, a Morva menti kisvárosok szebbek, Varsó unalmas.

2017. aug. 10. 19:55
 5/10 anonim ***** válasza:
Elsősorban Varsó, mert ott még nem voltam. De London is jó lenne, mert ugyan ott már jártam, de még mindig akad bőven látnivaló, amit megnéznék.
2017. aug. 10. 20:11
 6/10 anonim ***** válasza:

Két hetet sehol nem akarnék eltölteni. Prágát szeretem, de ott tavaly voltam, Varsó nem érdekel.

Talán inkább Párizs.

2017. aug. 10. 20:13
 7/10 anonim ***** válasza:
Varsó nem érdekel egyáltalán. Prágában már voltam, de annyira nem izgatott fel, egyszer elég volt, és amúgy sem tudom mit lehetne ott két hétig csinálni. Párizst vagy Londont választanám tehát, bár mindkét városban jártam már, Londonban többször is, egyszer hosszabb távon, de bármikor visszamennék. Végeredményben azt hiszem London lenne a győztes, egyrészt a nosztalgikus élményeim miatt, amik oda kötnek, másrészt mert ott tényleg el lehet tölteni két hetet úgy, hogy nem unatkozik az ember, pláne ha a környező településeket is bevesszük a buliba.
2017. aug. 10. 23:43
 8/10 anonim ***** válasza:
65%

Prága tényleg kis ékszerdoboz - egyszer jártam csak ott ill. a környéken, de visszamennék. Kutna Hora ill. Hradec Kralové két olyan város, amit feltétlenül fel kell keresni, ha van rá lehetőség. Én elvonatoznék/ autóznék/ buszoznék (függően attól, h. mivel utaztam) a fenti városokba is. Jó a konyhája, a sörök - szeretem a szlávokat (tanulmányozni). Vannak jó pasik, szép lányok, nem sokban tér el a mentalitásunk a miénktől.

Párizsban kétszer jártam, oda is megyek még. Ne hagyjátok ki Versailles-t, ill. Fontainebleau-t sem a környéken!

Londonban éltem is (12 éve), és számtalanszor utaztam már ki munka miatt (ott volt a korábbi cégem központja) v. egyéb, szabadidős okokból (koncert, városlátogatás, nosztalgia, barátokkal való kapcsolattartás - és ezek kombója). Megunhatatlan, csak tudni kell, h. mit lát ill. nézzen az ember. Ha egy kicsit továbblépsz a kötelezőkön (Buckingham-palota, Westminster, Tower, Trafalgar, etc.), és kimozdulsz Kelet-Londonba, egy fél napot el lehet tölteni a felhőkarcolók között, felmenve egybe, ami látogatható (Shard, Walkie Talkie).

A City, Canary Wharf/ Dockyards folyamatosan fejlődnek - új épületek nőnek ki, v. olyan gigaberuházás miatt mint az Olimpia egész kerületeket rendeztek, rekultiváltak - de ezt észrevenni, esetleg a külső(bb) részekhez is elmenni nyilán nincs idő egy 3-5 napos út során.

Két hét alatt viszont igen. Hampton Court-öt se hagyd ki!

Varsóban is van sok szép épület, lehet esetleg bulizni is, csak egy 1,7 milliós nagyváros, de 2 hetet nem szánnék rá. Elmennék más helyekre is, még ha utazni is kell, jobban megismerném az országot. Vannak klassz lengyel városok mind délen (Krakkó, Katowice), mind északon (Gdansk, Szcecin) v. keleten Lublin, középen Lodz, stb.

2017. aug. 11. 13:13
 9/10 anonim ***** válasza:
Varsó, Párizs.
2017. aug. 12. 23:08
 10/10 anonim válasza:
Varsó és Prága azért mert imádom kelet európát,Párizs azért mert birom Serge Gainsbourg számít,meg jártam Franciaországban nekem bejött az élet stílusuk.
2017. aug. 14. 22:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!