Kezdőoldal » Utazás » Európa » Melyik Európa legelőkelőbb,...

Melyik Európa legelőkelőbb, legmagasztosabb, legelegánsabb fővárosa/nagyvárosa?

Figyelt kérdés

Arra gondolok, hogy a város legnagyobb része rendezett, szinte mindenütt előkelő épületek, ápolt parkok, sok zöldfelület, megtervezett, logikus a városszerkezet, olyan igazi "birodalmi" főváros.

Elsőre akár Budapestre is illik ez a leírás, bár a tényleges belváros elképesztően kicsi a város teljes területéhez képest és hát elég sok a lelakott, undorító állapotban lévő épület. A külvárosok pedig totálisan jellegtelenek.

Én fővárosok közül talán Párizsra és Stockholmra tudnék gondolni.

2017. aug. 6. 17:19
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Róma jutott eszembe. Anno nem kis birodalomnak volt a központja, igaz ebből ma már kevés látszik, de grandiózus épületek és a nagy parkok utána is épültek.
2017. aug. 6. 17:56
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Róma, mint rendezett és ápolt város, logikus városszerkezettel? Ugyan, Róma egy káosz.

Nekem Párizs mellett még Madrid és London ugrik be, mint igazi "birodalmi" fővárosok. Én ezekben a városokban éreztem úgy magam, mint aki most tényleg a központban van. Ha eleganciáról van szó, akkor meg Edinburgh jut eszembe, bár nem egy független ország fővárosa. Ha rendezett parkokat és köztereket akarsz, akkor ott mindenképp megtalálod, egyik kedvenc városom.

2017. aug. 6. 19:20
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Párizs biztos nem illik a leírásodra- Már az eiffel torony környéke is kész koszbánya. Büdös, koszos az egész terület. Az épületek rosszabb állapotban vannak mint Budapesten.

Én Prágát mondanám.

2017. aug. 6. 19:22
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Zürich, vagy valami német-svájci település :)
2017. aug. 6. 20:12
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
A leirasod leginkabb angol kisvarosokra illik. Bar sehol sem fogsz talalni elokelo epuleteket mindenhol, valamilyen szinten logikus is, hogy a kozponti reszek szebbek a legtobb helyen es ehhez tarsul egy lepukkantabb/undoritobb/jellegtelenebb kulvarosi resz. Fovarosok kozul talan Praga passzolna legjobban a leirasoddal, de ott is Isten ments! ha kulvarosi reszre keveredsz.
2017. aug. 7. 00:06
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Barcelona? Tartományi főváros, az igaz, de a tervezés megáll.
2017. aug. 7. 02:54
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Monte Carlo, Monaco.
2017. aug. 7. 08:02
 8/9 anonim válasza:
100%
Párizs néhol egy kosztanya valóban, Róma gyönyörű de lehetne néha a káosznak is a központja. Egyébként elsőre Münchenre, Londonra és Budapestre belsejére gondolok.
2017. aug. 8. 12:24
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó, Bp belseje? voltál már te ott? Hajláktalanszálló és szeméttelep sok utca.
2017. aug. 8. 16:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!