Melyik Európa legelőkelőbb, legmagasztosabb, legelegánsabb fővárosa/nagyvárosa?
Arra gondolok, hogy a város legnagyobb része rendezett, szinte mindenütt előkelő épületek, ápolt parkok, sok zöldfelület, megtervezett, logikus a városszerkezet, olyan igazi "birodalmi" főváros.
Elsőre akár Budapestre is illik ez a leírás, bár a tényleges belváros elképesztően kicsi a város teljes területéhez képest és hát elég sok a lelakott, undorító állapotban lévő épület. A külvárosok pedig totálisan jellegtelenek.
Én fővárosok közül talán Párizsra és Stockholmra tudnék gondolni.
Róma, mint rendezett és ápolt város, logikus városszerkezettel? Ugyan, Róma egy káosz.
Nekem Párizs mellett még Madrid és London ugrik be, mint igazi "birodalmi" fővárosok. Én ezekben a városokban éreztem úgy magam, mint aki most tényleg a központban van. Ha eleganciáról van szó, akkor meg Edinburgh jut eszembe, bár nem egy független ország fővárosa. Ha rendezett parkokat és köztereket akarsz, akkor ott mindenképp megtalálod, egyik kedvenc városom.
Párizs biztos nem illik a leírásodra- Már az eiffel torony környéke is kész koszbánya. Büdös, koszos az egész terület. Az épületek rosszabb állapotban vannak mint Budapesten.
Én Prágát mondanám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!