Kitelepedés Írországba. Hogyan vágjak bele?
Miután elvégeztem a fősulit szeretnék kiköltözni Írországba...
Legjobban egy kis faluban szeretnék lakni... Tudom, hogy Írországban, főleg az állattartás a lényeges dolog, de olyan szakmában, hogy szülész orvos, védőnő, fogorvos, esetleg könyvtáros, vagy hasonlók, el lehet helyezkedni?
Vagy melyik az a foglalkozás, amivel a leg valószínűbb, hogy el tudok helyezkedni?
Elször is ahhoz, hogy hogy kimenj, feltétlen kell nagyon jó angol tudás (egy mo-i nyelvvizsga semmi!).
Kérdés, hogy ott akarnak-e éppen egy magyar valakit (ugyanis ott is van munkanélküliség, és nem rád várnak). Ezen kivül egész más pár hónapra odamenni - vagy oda települni. Ez utóbbihoz ugyanis egy csomó engedély is kell az ir oldalról.
NEm tudom, mennyire ismered az ottani körülményeket, de ott nagyon más, mint itt. Pl. a hugom lány volt ott egy évig au-pair-ként, és alig birta ki, mert a családnál az teljesen normális volt (és mivel több másik lánnyal tartották a kapcsolatot, igy nem csak ott, hanem mindenütt), hogy a lakásban 14 fok felett SEMMI fütés sincs, meleg viz úgyszintén csak pár órára legfeljebb, ha valaki minden nap hosszabban zuhanyozik, akkor azért szólnek, mert a vizdijak sokkal magasabbak, mint MO-on, húst csak hétvégén ettek, mert drága, föként zöldségeket (marharépa, krumpli) föztek, stb. MInden nap esik az esö, napot csak néha lehet látni még nyáron is.
Szóval nem olyan, mint ahogy sokan elképzelik.
Teljsenen bennem van, hogy Én Írországban Fogok Lakni...
Az angollal nincsen gond, az egyik legjobb barátom Canadai(a másik nyelve arab), és tökéletesen elvagyunk:)
Hányszor hallottam ,hogy "az angollal semmi gond"
Amikor meg kint vannak 1-2 hónapig csak pislognak..
Elmondom neked,hogy én Angliában élek,és sokszor maguk a született angolok sem értik amit egy ÍR magyarázz.Olyan tájszólása van,hogy én például abszolút nem értem meg őket elsőre...
Na mindegy.A lényeg a JÓ kommunikációs készség!
Szerintem ha egyszer Írországba mész,az első az legyen,hogy szerezz munkát,és valami szállást.Pár hónapig,talán 1 évig is,úgyse fogsz mást csinálni,csak dolgozni,tanulni,ismerkedni az országgal..Ha megszokod a kultúrájukat,az ételüket,az időjárást (ezt a legnehezebb megszokni.Én pl:4 év után sem tudtam)
Akkor a minden napok úgy alakulnak,hogy észre sem veszed,már 5 éve vagy kint...senki nem úgy megy ki,hogy letelepedik.Azt az idő hozza magával.Ha kint vagy megismered az ottani törvényeket,szabályokat.Ha már nem csak szobát bérelsz többed magaddal,hanem saját külön stúdiólakást ahol csak te élsz,akkor meg fogod tudni,hogy mire vagy jogosult,mit kell kötelezően fizetned!HA majd kijön egy bizonyos idő után a voksoló papír,hogy szavazhatsz,akkor már elmondhatod,hogy letelepedtél!
Addig csak munkát,és szállást keress...
Ja és még valamit.itt kint semmit nem ér a nyelv vizsgád!(hacsak nem itt kint tetted le)Az érettségid,és a diplomád sem ér sokat?) Itt kint a gyakorlat számít..Ha egészségügyben akarsz dolgozni,tudnod kell,hogy el kell végezned 1-2 tanfolyamot(vagyis igazolod,hogy értesz a szakmához)De mindenhol a gyakorlat a lényeg,és a nyelvtudás!Lehetsz könyvtáros,ha dolgoztál már benne,és nincsen egy ottani Ír lakos akinek szintén ez a szakmája(mert akkor számítsd rá,hogy őt fogják alkalmazni,és nem egy keleti bevándorló segédmunkást)
Sok szerencsét
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!