Lefkada vagy Kefalónia?
Én életem legjobb túráján vettem részt Lefkadan, felquadoztunk a hegyekbe és leereszkedtünk a keleti oldalra. A táj festői, birkák a hegyek között, alig lakott öreg falvak, szőlőtőkék, olivaligetek, s a fenyőfélék, vadon termett fűszerek illatai, a kabócák hangjai, leírhatatlan élmény, ahogy a kilátás a hegyekről is a tengerre. Egy(!!!) ember nem jött szembe velünk az úton, ahogy előszezonban a partokon is volt, hogy nem volt senki rajtunk kívül, de az idő és a víz is fürdésre alkalmas volt. Persze Lefkason ezenkívül is akad bőven túralehetőség gyalogosan is, érdemes felfededezni ezt az egyedülálló és érintetlen szigetet. Amit szerintem még nem szabad kihagyni az a motorcsónakbérlés, mi párommal kölcsönöztünk ki egyet, gyors betanulás után már szeltük is a habokat lakatlan szigetek felé. Feledhetetlen. Ezenkívül lehetőség van siklórepülésre Kathisman, érdemes felmenni a Cape Ducatohoz, ahonnan ismét fenomenális kilátásban részesülhet az emberfia, s a türkiz színű nyugati partokról még nem is beszéltem. Szóval nem... Nem hívnám Lefkadat punnyadós helynek, inkább mondanám minden igényt kielégítőnek.
Kérdező, ha te még nem voltál Kefalónián, nézd meg, biztos, hogy gyönyörű hely lehet az is, akár még át is kompozhattok egy napra Lefkadara, hiszen ott van egy köpésre tőle. Annyi szép hely van a világon, érdemes minél többet látni belőle, de írom ezt úgy, hogy biztos még visszatérek Lefkadara. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!