leginkább a tengeri részeken, a szárazföldön nem jellemzőek :-P :-D
2017. jún. 16. 22:47
2/12 anonim válasza:
Horvátban nem jellemző a medúza, az inkább Görögben van sok.
Ha van is, akkor a mély (50+ méter) részeknél jellemző inkább, de speciel Horvátban még sose láttam partra vetett medúzákat, Görögben meg csak úgy nyüzsögtek.
2017. jún. 16. 23:08
3/12 anonim válasza:
"Horvátország mely részein vannak medúzák?"
Csak ahová viszel!
2017. jún. 17. 06:50
4/12 A kérdező kommentje:
én hallottam hogy az isztriai félszigeten vannak ,,néhol'' meduzák és azért tettem fel ezt a kérdést hogy máshol is vannak-e?
2017. jún. 17. 07:25
5/12 anonim válasza:
Szerintem a part körül kevés van, mi majdnem minden évben megyünk oda, és csak a mélyebb vízben, a hajóról láttam medúzákat. Nem tudom, hogy mindenhol van-e, mi Zadar környékén láttunk, meg Opatiánál is.
2017. jún. 17. 10:53
6/12 A kérdező kommentje:
Rendben,köszönöm a válaszokat!Mostmár akkor nyugodtan merek búvárkodni Horvátországban a parton :)
2017. jún. 17. 11:44
7/12 anonim válasza:
Vannak mindenhol, de nem jellemző.
Volt olyan, hogy csípett a víz olaszországban. Látni nem láttam, de biztos hogy lehettek, mert valóban csípte a víz a bőrömet.
2017. jún. 17. 12:20
8/12 anonim válasza:
Az nem medúza, hanem egy aljzati hínár, olyan viaszos sárgás színű és csápjai vannak. Lövésem nincs, mi a fene az, mi csak ßuzifűnek neveztük el. Az 100% hogy nem medúza, mert az aljzaton él, de ha hozzáérsz, ugyanúgy szúr mint a medúza.
2017. jún. 17. 15:27
9/12 anonim válasza:
Vannak medúzák bizony!a partközelben is szoktak lenni,de nem kell aggodnod!A gyökérszájú meg a szemölcsös medúza a jellemző ezek meg nem veszelyesek az emberre!Ha meg is csipnek bajod nem lesz tőle!Amugy eleg nagyok jol eszrevehetőek,szoval nem fogsz csak úgy nekiuszni egynek!
Ami mar inkabb veszelyesebb az a vilagito meduza!Mondjuk ez inkabb nyiltvizi leny,de nagy ritkan kihozza az aramlat a partkozelbe!na azzal csak ovatosam......meghalni attol sem fogsz de több lesz mint kellemetlen a talalkozas!
Nagy ritkan van meg fülesmeduza is....az is teljesen artalmatlan!
2017. jún. 17. 21:56
10/12 anonim válasza:
Én kb 6x voltam Horvátországban, talán 2x csípett meg medúza. Amugy csípett mar meg Olaszországban is, mindet túléltem:-).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!