Mit érdemes megkóstolni?
Velence, amit feltétlenül:
Ai Barbacani étterem a városban és La Palanca étterem a szemközti (nem a Giorgo Maggiorén, hanem jobbra tőle) szigeten :)
Mindkettőre foglalni kell előre, de isteni tengeri ételeik vannak.
Ai Barbacani hallevesét ki ne hagyjátok ;)
A Dolphine pizzéria nem jött be, a pizza rágós volt, rajta a kolbász szinte zsír, és az ő hallevesüktől felfordult a gyomrom. Ok, a limoncellot ingyen adták (vajon, miért)
Ami fontos: Velencében a főtéren NE egyetek, mert horror árak vannak, inkább mászkáljatok beljebb.
Farini péksütis: fincsi pizzák, mindenféle cucc, és kv.
Emellett helyettünk is menjetek el a Crépes Bárba Canareggio városrészben, mert mi vasárnap jártunk arra, mikor nem volt nyitva. :(
Söröző: szintén Canareggioban Alto, vagy El Almo - nem tudom a pontos nevét, de a stoutjuk fincsi. ;)
Horvátországban mindenképp egyél bureket, amennyi csak beléd fér, aztán ćevapčići is jóféle, a tengerparton a crni rižoto (fekete rizottó), ami tintahallal (lignja) készül. A horvát fagyik (sladoled) sem rosszak. Aztán amúgy igyál sok rakiját, mellé némi Cocktát meg a Karlovačko, Ožujsko, Osječko szentháromságot kell még megemlíteni a horvát sörök tekintetében :-)
A dalmát sonka (dalmatinski pršut) olyan nekik, mint nekünk a gyulai kolbász. Apropó kolbász, a kolbászaikra (kobasica) nagyon büszkék :-)
Ja és egyél štruklit, az egy isteni finom sütemény :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!