Kezdőoldal » Utazás » Európa » Foglalás a bookingon. Ez így jó?

Foglalás a bookingon. Ez így jó?

Figyelt kérdés
Foglaltam egy szállást Rómába, két éjszakára. Olyan opciót választottam h ne kelljen hitelkártya, mert maestro-kártyám van. Lefoglaltam, jött is a visszaigazolás, de a foglalást már nem lehet díjmentesen lemondani. Nem is akarom, csak furcsa, hogy akkor hogy vonnák le, ha nem is adtam meg semmilyen kártyaadatot? Illetve nekik így mi a biztosíték? Furcsállom picit

2017. jún. 7. 14:36
 1/5 anonim ***** válasza:
Igazából ez csak arról szól, hogy ha nem mész, akkor is tartozol nekik a szállás árával. Nem kellenek kártyaadatok ahhoz, hogy behajtsák, ha tényleg akarják, a foglalásra alapozva küldhetnek akármilyen fizetési meghagyást. Más kérdés, hogy nemigen szoktak élni ilyesmivel, pláne nem egyéni turistáknál. Mi egyszer az utolsó pillanatban mondtunk le tranzitszállást, mert még éjjel fél egykor is csak bolyongtunk, és nem találtuk őket sehol (túlságosan bíztunk előzőleg a GPS-ben, de a terület egyáltalán nem volt lefedve), feladtuk, és bementünk az első szállodába. Felhívtam őket, és csak annyit mondtak, hogy sajnálják, semmi probléma, legközelebb ha úgy adódik szeretettel várnak. Egy szóval nem említették, hogy akkor fizessek, sőt le sem vonták, pedig ott kártyaadatokat is megadtam. Szerintem ez csak amolyan biztosíték a szállásoknak, hogy nagy bukta ne lehessen. Azaz ha például egy nagyobb csoport mondja le az utolsó pillanatban, azt ha más nem, bírósági úton behajthassák, legyen rá jogalapjuk azzal, hogy feketén-fehéren ott áll a foglalási feltételekben. Amúgy jellemzően olyan helyen nem kérnek komoly biztosítékot, ahol az utolsó pillanatban is legtöbbször fel tudják tölteni a szobákat. Rómában nem jellemző, hogy lasszóval kellene fogni a vendéget.
2017. jún. 7. 15:43
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod. Csak beparáztam, nehogy valami turpisság legyen.
2017. jún. 7. 16:29
 3/5 anonim ***** válasza:

A kártya a garancia arra, hogy behajtható a követelésük, egyébként ők sem foglalkoznak vele.

Nem egyszer mondtam már le ilyen foglalást amit te most csináltál, a lemondás előtt megjelent, hogy xxx díj lesz felszámítva, aztán simán megjött a visszaigazoló email a törlésről minden további konklúzió nélkül.

Tudod, a világon mindenütt IQ99 alatt van a népesség kb 50 százaléka, ezt a trükköt ellenük találták ki.

2017. jún. 7. 17:52
 4/5 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Még a kártya sem garancia semmire. Nekem például azon a kártyán, amit netes fizetésekre és foglalásokra használok soha nincs egyetlen fillér sem, csak közvetlenül használat előtt vezetek át rá pénzt netbankon keresztül.
2017. jún. 7. 18:17
 5/5 A kérdező kommentje:

Értem, köszönöm. Közben világossá vált számomra, hogy ez tulajdonképpen airbnb. Levélben sikerült is beszélnem a szállásadóval, elvileg minden oké.

Azt gondoltam, sokkal gördülékenyebb ez a booking.com. A másik szállás (ahová Rómából megyünk) már kártyás volt, a férjemével működött, lefoglaltam, de még mindig olyan nyugtalan vagyok, nekem kevés itt az infó. Hol kell fizetnem pontosan, mennyit zárolnak, szólnak-e róla. Kezdő vagyok még nagyon :D

2017. jún. 8. 15:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!