Milyen jó tanácsot/tippet tudnátok adni egy lakóautós európai körutazáshoz?
Június vége-július eleje felé tervezünk 5fős családdal egy európai körutazást egy (bérelt)prémium kategóriás lakóautóval. Az útvonal nagy vonalakban Ausztria (Zell am See) - Zürich - Franciao dél keleti része - Firenze - Plitvice
Ezt 8 nap alatt
Milyen látnivalókat érdemes megnézni ezen az útvonalon, mire kell figyelni, milyen jó tanácsokat tudnátok adni?
ennek mi az ertelme?? amit irtal az 3-4 hetes program, 8 napra menjetek egy orszagba, bar egyre is keves a 8 nap
nekem a tempom 28-30nap/ orszag
"napi 5 óra út talán annyira nem vészes, úgy hogy közben megállunk sok helyen"
Megálltok sok helyen! Főleg a dugókban.
Lakóautóban araszolni és főni amúgy is egy kínszenvedés, a parkolásokról már nem is beszélve.
Sokszor bejártam már az említett helyeket, de ez így egy kupacban teljesen logikátlan és -szerintem- kivitelezhetetlen.
(Az irreális költségeket már meg sem említem.)
Szia!
Mi tavaly 10 éjszakára mentünk a Gastein-völgybe (nincs messze Zell am See onnan). Foglaltunk szállást, és bejártuk a környéket. Még lett volna mit nézni... 3 gyerkőccel voltunk.
A lényeg a lakóautós körtúra? 8 napnál valami közelebbi célt néznék, hogy ne a lakóautóban üljetek egész nap. Csak egy Szlovénia (Bled, Postojna, Piran, Skocjan, Lipica, stb.), v. egy Dél-Cseho.(Cesky Krumlov, Ceske Budejovice, Tábor, Telc, Lednice), de még ezekhez is kevés a 8 nap.
Ha azokat szeretnétek megnézni amit írtál, akkor még min. +2 hétre béreld ki a lakóautót.
Nincs sok értelme, drága a bérlet. Olcsóbb motelben, panzióban megszállni. Jó, a te dolgod ez, lehet, hogy saját a verda, összedobjátok és megéri stb.
Más: kevés a parkoló. Kamionos vagyok, szólok, autópályán parkolni felejtős, nem lesz helyed - a kamionok helyét meg legyél szíves nem elfoglalni.
Én bejártam Európát turistaként is autóval, Skócia, Török Riviéra, Görögország, Krím stb. Jobb motelben lakni, a kempingben majdnem annyit fizetsz - ha nem többet - mint egy olcsóbb motelban, bungalóban.
Ekkora vassal nehézkes parkolni, ma már Nyugat Európában ha a gázról leveszed a lábad már fizetni kell a parkolásért.
Menj legalább 90 - et, ne tartsd fel a kamionokat. És én is hajtósnak érzem a 8 napot a fenti körre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!