Kezdőoldal » Utazás » Európa » Hová utaznátok Európán belül,...

Hová utaznátok Európán belül, ha bármely országot választhatnátok?

Figyelt kérdés
Van egy EVS nevezetű program, aminek röviden és tömören az a lényege, hogy meghatározott ideig (én 1 évig szeretnék) önkéntes munkát végzel egy külföldi országban, amiért cserébe biztosítják a lakhatásodat, az utazási költség egy részét is visszatérítik illetve zsebpénzt is biztosítanak. A program nyelve alapvetően angol, hiszen a világ minden tájáról érkeznek önkéntesek, akikkel együtt élsz, így az az egy közös nyelv van. Angolon kívül még németül beszélek, de a célország nyelvének ismerete egyáltalán nem feltétel (pl. nem meglepő módon, akik Magyarországra érkeznek egy betűt nem beszélnek magyarul) és támogatják is a nyelvtanulásodat, ami mondjuk nekem nagyon szimpatikus mert szívesen tanulék meg egy új nyelvet. Nyilván a programok témájától is függ, hogy mit fogok majd választani, de azért vannak olyan helyek, amik mondjuk kifejezetten vonzóak számomra, de nem tudom, hogy mégis mennyire "érni meg" azt választani, hiszen még nem nagyon "mozgolódtam" külföldön. Amikben én eddig gondolkoztam: Spanyolország, Portugália, Törökország, Olaszország, Hollandia
2017. jún. 6. 11:39
 1/7 anonim ***** válasza:
79%

Én Máltára mennék, igaz ott macerás az új nyelv, de szerintem az angol fejlesztése fontosabb, mint egy új nyelvet elsajátítani. Én magyaron kívül két nyelvet beszélek és használok, tanultam még spanyolul is, de azt soha nem használtam, így teljesen feleslegesen tanultam 4 évig.

De ez az én véleményem, az, hogy te hová mennél, mi a legjobb neked csak te tudhatod.

2017. jún. 6. 11:48
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm!:)

Az angol igazából mindenhol adott mert az lesz a közös nyelv, amin tudunk egymással kommunikálni illetve nyilván az ottani emberekkel is így tudnék csak beszélni (max. még németül, de az angolnak nagyobb a valószínűsége, nekem is jobban megy az angol), tehát azt bőven lesz lehetőségem gyakorolni. Angol nyelvterületre pont ezért nem is szeretnék menni, pedig mondjuk a vidéki Anglia nagyon vonz mert szerintem gyönyörű. Én alapvetően szeretem a nyelveket, úgyhogy én nagyon szívesen tanulnék meg egy újabbat is. Nyilván, ha valaki beszél angolul, akkor szinte minden meg van oldva, mindenhol meg tudja értetni magát, tehát ilyen szempontból nem sok értelme van új nyelveket tanulni, Magyarországon meg pláne nem mert azon kívül, hogy bizonyos munkakörökbe kell a "papír" nem sok hasznát veszed. Ugyanakkor ettől függetlenül én élvezem a nyelvtanulást és szerintem ez egy jó dolog :)

2017. jún. 6. 12:29
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
spanyol, portugalia, torokorszag vagy esetleg norvegia bar utobbiban a hideg, sotet nem esne jol egy evig, de1-2 honap oke lenne
2017. jún. 6. 12:49
 4/7 anonim ***** válasza:
Dánia
2017. jún. 6. 13:34
 5/7 anonim ***** válasza:
Örményország
2017. jún. 6. 15:58
 6/7 anonim ***** válasza:
Madeira
2017. jún. 6. 18:08
 7/7 anonim ***** válasza:

Azért mégis az számít, mi a célod, mit kedvelsz. Azt a helyet érdemes választani, ahol a legjobb az, amit szeretnél. Ha nyelvtanulás azt, ha munka azt, ha az ország megismerése, akkor azt. De ezek mind más országot eredményeznek.

Én Norvégiába, Olaszországba és Spanyolországba mennék, mert az e helyeken lévő dolgok érdekelnek. De ettől te akár más helyeket fogsz kedvelni.

2017. jún. 7. 09:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!