Romániába vagy Szlovákiába utaznátok?
Székelyföldre mindenképp érdemes elutazni, én már voltam többször is, nagyon hangulatos.
Szlovákiát jobban bejártam, tele van régi magyar várakkal (Szepes, Bajmóc, Árva, Krasznahorka, stb.), szinte fel sem lehet sorolni. Az Alacsony Tátrában a Hernád áttörés környéke nagyon szép, bár főszezonban óriási a tömeg. A Magas Tátra pedig megunhatatlan, nagyon szép túrákat lehet szervezni.
Ha magyarokkal, régi kultúrkincsekkel akartok találkozni, akkor Székelyföld, ha táj és túrák, akkor Szlovákia.
Szép városok, várak mindkét országban vannak.
Azt hogy mit olvasol azt nem kell el hinni. Az a POLITIKA.
Mi voltunk Romániába, nagyon szép részek vannak.
GYergyószentmiklóson volt a szállásunk. Aztán minden nap másfelé mentünk. Szinte nincs azon a részen amit ki lehetne hagyni.
Parajd, Korond, Gyilkos tó, Szentanna tó, Békás szoros, És ami talán Európa legszebb rész az a BÉKÁS szoros.
De szinte nem is lehet felsorolni mennyi szép rész van ott
Én már több tucat alkalommal utaztam Szlovákiában, elmondom neked hányszor volt bajom abból, hogy magyar vagyok. Egyszer egy kocsmában aludt egy csávó az asztalnál, meghallotta, hogy magyarul dumálunk, majd annyit mondott: Na Slovensku po slovensky! Majd ezzel a lendülettel visszaaludt. A másik alkalommal pedig szintén egy részeg tót elküldött minket anyánkba, majd beborult az árokba. Durva mi?
Komolyan, semmi okod arra, hogy ne látogass el ezekbe a csodaszép országokba. Pár idióta politikus persze hangolná a népet a másik ellen, de a nagy többség csak legyint rájuk.
,,valahányszor Szlovákiáról vagy Romániáról olvasok, egyebet sem látok, csak hogy a magyar kisebbséget vegzálják"
Mivel általában erről írnak neked úgy esik le, hogy ezek gyakoriak Szlovákiában, de valójában nem. Normálisan megélnek egymás mellett, legfeljebb a ,,turboszlovákok" (a kinti megfelelője annak, akikre itthon a turbomagyart szokták mondani), de nem ők vannak többségben.
Utazáshoz visszatérve Szlovákia inkább síelni jobb, Erdélyben sokkal több túrázási és kirándulási lehetőség van, mint Szlovákiában (nem azt mondom, hogy Szlovákiában egyáltalán nincs, de Erdélyben több lehetőség van erre).
"Ami miatt ellenszenvesek az az, hogy valahányszor Szlovákiáról vagy Romániáról olvasok, egyebet sem látok, csak hogy a magyar kisebbséget vegzálják. "
A médiában a durva eseteket emelik ki. Ilyen alapon ne menj utcára, mert a Kékfényben állandóan lopások, rablások, gyilkosságok vannak.
Rendszeresen járunk Szlovákiába túrazni, néha Romániába is, jellemzően nem is magyarok lakta vidékre (a Tátra vidék már a Trianon előtt is szlovák többségű volt), de soha semmilyen atrocitás nem ért minket, a szállásadók, vendéglátósok pedig mindig barátságosak voltak. Erdélyben olyan is volt, hogy egy szót nem értettek magyarul, angolul vagy németül, de mégis valahogy kézzel-lábbal szót értettünk, az egyetlen közös szavunk a pálinka volt :-)
Igazából a hegyek miatt nem érdemes kihagyni ezeket az országokat.
8:
"Erdélyben sokkal több túrázási és kirándulási lehetőség van, mint Szlovákiában (nem azt mondom, hogy Szlovákiában egyáltalán nincs, de Erdélyben több lehetőség van erre)."
Ez így nagyon erős kijelentés. Nehéz lenne számszerűsíteni, hol van több túrázási lehetőség, szerintem kb. egálra jönne ki. Inkább a jellege más. Szlovákiaban nagyságrendekkel több kiépített turistaút van, sokkal több menedékházzal, általában jóval magasabb kiépítettségi szinten (vasak, láncok, stb.). A gyalogos túrázas sokkal népszerűbb ott, és magasabb szintű a kultúrája, mint Romániában, de Magyarországhoz képest is (Magyarország ebben a kettő között van, csak rosszabb adottságokkal mindkettőhöz képest). Azaz ami Románia mellett szól, hogy sokkal vadabb, kevesebb a túrázó, míg Szlovákia mellett a jobb kiépítettség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!