Olasz vs Franciaország?
Milyen az élet, megélhetés, emberek? Mik a különbségek, hasonlóságok a két ország között? Meg úgy minden érdekel!
Megy a pacsi a részletes válaszokért ;)
Utazni akarsz, vagy odaköltözni?
Az olaszok szerintem kedvesebbek, a franciák magasról tesznek másokra. Nekem Párizs nem tetszett, erőltetett fieszta hangulata van, "szép az élet, mi vagyunk a nagy francia művészek", ugyanakkor az utcán több a katona és a bevándorló, mint a turista meg az utcai művész együttvéve...
De Olaszországról is tudok rosszat mondani: ismerőseim mostanában költöztek haza, mert a panziójukat rekvirálták, menekültszállás lett belőle.
Montpellier a legjobb ebből a szempontból.
A tengerparton fekszik (Palavas plage), nagyon-nagyon régi híres diákváros, és az ottaniak hozzá vannak szokva a mindenhonnan érkező, ezer nemzetiségű diáksághoz.
Én Lyonban jártam egyetemre, de az ottaniak igencsak soviniszták, és jóformán ugyanolyanok az árak, mint Párizsban.
Olaszország.
Az olaszok kedvesek, közlékenyek, bár nagyhangúak, de megértetik magukat, ha kell, mutogatva (Velencében és Locarnoban is így voltunk), és kevesebb a "menekült".
A tőzsgyökeres franciák viszont maguknak valók, sokan bunkók és nem nagyon akarnak más nyelven megszólalni, Párizs környékén ráadásul sok a sznob, meg muszlim is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!