Kezdőoldal » Utazás » Európa » Romániában kb. hány lejbe...

Romániában kb. hány lejbe kerülnek az alábbi dolgok? Mik a viszonylatok?

Figyelt kérdés

Arra volnék kíváncsi, hogy Erdélyben, Romániában jelenleg kb. hány lejbe kerülnek az olyan átlagos dolgok mint;

1. az ott élőknek:

- 1 db kifli

- 1 db zsemle

- 1 kg kenyér

- 100 g/ 1 csomag sajt

- 1 doboz/üveg sör

- 0,5 l üdítő

2. turistáknak

- múzeumi belépő

- helyi emléktárgy, szuvenír

Mert most úgy tudom, hogy 1 lej = 67 ft.

Én 1 hétig kb 40 000 ft = 594.32 lejből szeretnék meglenni kvázi turistaként. Ott vennék élelmiszerboltban mindent, nem vinnék semmit, nem tömegközlekedek, számomra irrelevánsak a benzinárak (biciklivel megyek majd nézelődni) és egy családnál alszom, szóval a szállásra sem kell költeni.

Csak ezek érdekelnek, mert élelmiszert, üdítőt mindent nekem kell vennem.

Meglennék kb 600 lejből vagy az sok? Esetleg kevés?

Ja és ha bármi hasznos infóval kitudtok segíteni, ne habozzatok azt is megírni.

Köszi!

2017. jún. 2. 19:10
 1/7 anonim ***** válasza:
73%
Mivel az árak kb. hasonlóak, tedd fel a kérdést így: 1 hétig Bp-en elég lenne 40 000 Ft ? Ha igen, akkor Romániában is elég lesz.
2017. jún. 2. 21:30
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Siman eleg kell legyen, egy egyetemista elvan egy 100-asbol egy heten.
2017. jún. 3. 01:46
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem elég lesz a pénz az ételre, italra, sajnos a belépő árakat nem ismerem. Fél l üdítő vagy sör üzletben 3 lej körül van, vendéglőben 5 lej. Egy kg sajt 25-30 lej, 1 kifli 1 lej, 1 kg házi hagyományos kenyér 10 lej, másfajtát kapsz olcsóbban is.
2017. jún. 3. 08:48
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Ennyi penzbol boven kihuzod egy hetig, foleg ha boltban vasarolsz ettermek helyett. Muzeum sem sok, de szuvenirekkel csak esszel, borsos aruk van, inkabb utolso napokban kolt ezekre mikor latod hogy mennyi penzed marad.
2017. jún. 4. 21:09
 5/7 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek, zöld pacsi :)
2017. jún. 5. 09:40
 6/7 anonim ***** válasza:
Minden ár fent van a neten, csak keresni kell. Ha másként nem, akkor megnézed egy olyan üzlet akciós újságát, amelyiknek a magyarországi árait ismered. Egyébként a kifli az ott élőknek ugyanannyi, mint a turistáknak, a múzeumi belépő pedig egy elég tág fogalom.
2017. jún. 5. 09:51
 7/7 Jegtigris válasza:
Nagyüzletekben a fincsi zsömle 25-30 bani csak. Amúgy 500 lejből is simán el leszel egy hétig. Amúgy milyen városba mész?
2017. júl. 2. 18:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!