Olaszország mennyire drága?
5 napra megyünk júniusban Nápolyba ketten.
Mennyi költőpénzzel számoljak kb?
Reggeli a hotelben lesz.
Ezen kívül kell pénz mondjuk napi 1 étteremben evésre, taxira/tömegközlekedédre, egx kis szuvenírre, erre-arra.
Sajnos még nem jártam Olaszországban, ezért érdekelne mások személyes tapasztalata, hogy kb mennyivel érdemes készülni.
Drága!
pl. fagyi, kávé = 3-6 Euro
Turista menü félreeső utcában: 10-15 Euro
Nápolyban lopnak a legjobban, több helyre dugjátok el a pénzeteket!!
Nápoly azért annyira nem veszélyes, mint ahogy itt rendszeresen riogatnak. Szerintem semmivel nem rosszabb, mint Bp egyes részei. Ha elővigyázatos vagy, semmi bajod nem lehet.
30 € alaphangon az étterem 2 főre (inkább 50 és akkor nem csak pizzát ettél), fagyi 2 € körül is van már. Az index fórumát érdemes átnézni, közlekedés-belépők ügyben ott van egy csomó infó.
Gondoltam, hogy jön valaki aki mindent jobban tud. Majd őrá hivatkozzál, ha véletlenül kizsebelnének a helyi zsebesek, akik csak igen ritkán olvassák a gyíkot.
Amúgy nyilván kivétel erősíti a szabályt, de mégis van valami oka annak, hogy Nápolyt a világ "zsebtolvaj-fővárosának" tartják.
(Talán az sem véletlen, hogy a bűnözés tekintetében az előkelő második helyen van Európában.)
A fentiektől elvonatkoztatva, érdemes elolvasni ezt a sok-sok infót adó leírást Nápolyról:
Én is jártam ott, és az utastársunkról fényes nappal rángatták le a retiküljét.
Vagyis jobb, ha számít rá az ember.
1. drága, Velence turistarésze pl. Svájcnál is drágább, de épp ezért kell kerülni a népszerű helyeken való kávézást, üdítőzést, stb. (egy vacsi, kieső részen 30-40 euró volt kettőnkre, de a kávé pl. átlag 3)
2. nekünk az első, amit a házigazdánk mondott, hogy a táskára nagyon figyeljünk, és a pénzt több helyre - belsőzsebbe - osszuk szét - biztos, ami biztos.
3. Közlekedést már most nézzétek meg, valamint éttermekbe foglaljatok, mert nem biztos, hogy lesz helyetek.
Mi vittünk magunkkal 500 euró költőpénzt, és abból egy százas megmaradt - bár nem vásároltunk semmi szuvenírt, csak közlekedés meg kaja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!