Kezdőoldal » Utazás » Európa » Olaszország mennyire drága?

Olaszország mennyire drága?

Figyelt kérdés

5 napra megyünk júniusban Nápolyba ketten.

Mennyi költőpénzzel számoljak kb?

Reggeli a hotelben lesz.

Ezen kívül kell pénz mondjuk napi 1 étteremben evésre, taxira/tömegközlekedédre, egx kis szuvenírre, erre-arra.

Sajnos még nem jártam Olaszországban, ezért érdekelne mások személyes tapasztalata, hogy kb mennyivel érdemes készülni.

2017. máj. 1. 10:40
 1/8 anonim ***** válasza:

Drága!

pl. fagyi, kávé = 3-6 Euro

Turista menü félreeső utcában: 10-15 Euro

Nápolyban lopnak a legjobban, több helyre dugjátok el a pénzeteket!!

2017. máj. 1. 12:06
 2/8 anonim ***** válasza:
Így van, Olaszország elég drága. A bolti árak csak kicsit magasabbak, mint itthon, de az éttermekben, kávézókban elég szép szervízdíjat számolnak fel és elég drágák is. Napközben tudtok enni péksüteményt, vagy utcai árusnál pizzaszeletet, stb. Sok étterem délre ki se nyit. Nekünk probléma volt, hogy az olaszok nagyon későn vacsoráznak - este 8 körül, én pedig ilyen későn már nem nagyon bírok enni. De pizzán jól eléldegéltünk :-)
2017. máj. 1. 18:57
 3/8 anonim ***** válasza:
Numbeo.com
2017. máj. 1. 18:59
 4/8 anonim ***** válasza:

Nápoly azért annyira nem veszélyes, mint ahogy itt rendszeresen riogatnak. Szerintem semmivel nem rosszabb, mint Bp egyes részei. Ha elővigyázatos vagy, semmi bajod nem lehet.

30 € alaphangon az étterem 2 főre (inkább 50 és akkor nem csak pizzát ettél), fagyi 2 € körül is van már. Az index fórumát érdemes átnézni, közlekedés-belépők ügyben ott van egy csomó infó.

2017. máj. 1. 19:21
 5/8 anonim ***** válasza:

Gondoltam, hogy jön valaki aki mindent jobban tud. Majd őrá hivatkozzál, ha véletlenül kizsebelnének a helyi zsebesek, akik csak igen ritkán olvassák a gyíkot.

Amúgy nyilván kivétel erősíti a szabályt, de mégis van valami oka annak, hogy Nápolyt a világ "zsebtolvaj-fővárosának" tartják.

(Talán az sem véletlen, hogy a bűnözés tekintetében az előkelő második helyen van Európában.)

A fentiektől elvonatkoztatva, érdemes elolvasni ezt a sok-sok infót adó leírást Nápolyról:

[link]

2017. máj. 2. 12:02
 6/8 anonim ***** válasza:
4. vagyok: Jártam már többször Nápolyban és környékén. Soha, semmiféle rossz tapasztalat nem ért. Azért is írtam, hogy kellő elővigyázatossággal nem lehet gond.
2017. máj. 2. 13:32
 7/8 anonim ***** válasza:

Én is jártam ott, és az utastársunkról fényes nappal rángatták le a retiküljét.

Vagyis jobb, ha számít rá az ember.

2017. máj. 3. 09:14
 8/8 anonim ***** válasza:

1. drága, Velence turistarésze pl. Svájcnál is drágább, de épp ezért kell kerülni a népszerű helyeken való kávézást, üdítőzést, stb. (egy vacsi, kieső részen 30-40 euró volt kettőnkre, de a kávé pl. átlag 3)

2. nekünk az első, amit a házigazdánk mondott, hogy a táskára nagyon figyeljünk, és a pénzt több helyre - belsőzsebbe - osszuk szét - biztos, ami biztos.

3. Közlekedést már most nézzétek meg, valamint éttermekbe foglaljatok, mert nem biztos, hogy lesz helyetek.

Mi vittünk magunkkal 500 euró költőpénzt, és abból egy százas megmaradt - bár nem vásároltunk semmi szuvenírt, csak közlekedés meg kaja.

2017. máj. 11. 14:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!